“Sea-Watch-kapitein heeft Italië verlaten”

Carola Rackete
EPA Carola Rackete
De Duitse kapitein Carola Rackete van Sea-Watch heeft Italië verlaten, zegt de hulporganisatie. Volgens een woordvoerster van de organisatie is ze naar Duitsland vertrokken om daarna ergens anders heen te gaan. Details maakte ze niet bekend.

De 31-jarige kapitein uit Nedersaksen was met het schip Sea-Watch 3 ondanks een verbod de Italiaanse wateren en de haven van Lampedusa binnengevaren met tientallen migranten aan boord. Tegen haar loopt in Italië een gerechtelijk onderzoek naar medeplichtigheid aan illegale immigratie. Gisteren werd Rackete nog gehoord door de aanklager.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zei vandaag dat hij niet kon wachten om "deze verwende Duitse communiste uit te zetten en haar naar huis te sturen".
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernard Swenden

  onbegrijplijk dat ze deze mensensmokkelaar zomaar laten gaan!!

 • Jean Paul Peelos

  Dat houdt in dat ze nu beter uit Italië wegblijft.

 • Janneke Alsberg

  In een onlangs verschenen promo Sea Watch volle pagina interview met Ms Rackete (El Pais) gaf de extreem linkse activiste toe dat het ''redden van mensenlevens'' ondergeschikt is aan het openbreken van de EU dijken. (Kreta zwichttend voor hun chantage)

 • Jef Lois

  Dit is toch om te lachen ,dus ik mag tegen een politie wagen botsen en de agenten in gevaar brengen en enkele dieven mee binnen smokkelen en ik word niet gestraft? Dit zijn mensen smokkelaars en overtreders van de Italiaanse wetten.Ze moest 10 jaar effectief gehad hebben Salvini waar zit je nu man?