‘Schoolschutter’ in North Carolina blijkt defecte boiler te zijn: “Klonk net als geweerschoten”

Topsail High School
Google Streetview Topsail High School
Om halfzeven vanmorgen (lokale tijd) kregen politieagenten voor het eerst bericht dat er een schutter zou ronddwalen op een middelbare school in North Carolina. Na onderzoek bleek dat er geen gevaar was: de geweerschoten die door verschillende leerlingen werden gehoord , bleken afkomstig te zijn van een opvallend luide, defecte verwarmingsketel.

Sommige studenten waren aan het wachten op de parkeerplaats van de Topsail High School toen de politieagenten omstreeks half acht arriveerden. De school werd afgesloten en ook de straten rondom de school werden afgezet.

Het nieuws dat er mogelijk alweer een schoolschutter actief was, verspreidde zich razendsnel via sociale media en de Amerikaanse pers.

Om 9 uur plaatselijke tijd kon de politie echter bevestigen dat er geen schutter in het spel was. Volgens de overkoepelende schoolvereniging Pender County Schools werden de autoriteiten verwittigd nadat er knallende geluiden te horen waren op het dak van de school.

De politie beaamde dat een verwarmingsketel op het dak verantwoordelijk was voor de geluiden en dat het lawaai inderdaad sterk leek op geweerschoten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.