Exclusief voor abonnees

"Schietpartij in Calais is de schuld van onze eigen president Macron"

AFP
Vier Eritrese tieners vechten nog altijd in het ziekenhuis van Calais voor hun leven nadat een Afghaanse mensensmokkelaar hen donderdag neerschoot bij een voedselbedeling. Het gevolg: een avond vol gewelddadige incidenten tussen Afrikaanse en Afghaanse transmigranten langs de befaamde A16 in Calais, de toegangspoort naar het beloofde land Groot-Brittannië. De buren van de gelukzoekers zien de nieuwe geweldopstoot met lede ogen aan. “De deal van Macron met de Britten zorgt ervoor dat mensensmokkelaars onze mooie stad nog verder kapot maken”, klinkt het.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Opgepast: overstekende voetgangers!” flikkert op een groot signalisatiebord over de A16 vlak voor we de Franse havenstad binnenrijden. Aan de afrit zitten de eerste van de tientallen gelukzoekers die ons pad zullen kruisen. Ingeduffeld met mutsen en sjaals tegen de kou. Sokken over de dunne broekspijpen getrokken. Van bij de brug staan ze oog in oog met enkele gendarmes die achter een omheining met machinegeweren een grote parking vol trucks bewaken. Een normaal gegeven, hier in Calais. Al verdubbelde sinds midden januari het aantal transmigranten er opnieuw en razendsnel tot ongeveer achthonderd. “En da’s de schuld van onze eigen president Emmanuel Macron”, foetert Serge Clabault, al 16 jaar chef van Le Detroit in het centrum van de stad. 

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michaël Van Gansbeke

  Diegenen die bewust de grenzen hebben opengezet, euforische berichten via de media sturen dat er weer zoveel honderd gered zijn en zomaar in Europa losgelaten , diegenen die de grenzen niet willen sluiten en Europa kapot willen maken...dat zijn de schuldigen...de EU en andere globalistische figuren.

 • Frans Peeters

  Al de graaiers van de EU treffen schuld maar de burgers draaien op voor de kosten en het ongemak.

 • Patrik De Weirdt

  Niet alleen Macron is hier schuld aan: alle Euro-politici hebben hier schuld aan. Zij waren het immers die de poorten van Europa wagenwijd opengesteld hebben voor alle gelukzoekers uit de wereld. het overgrote deel van deze immigranten (legaal en illegaal) zijn immers geen vluchtelingen maar kerels die enkel voor financiële redenen naar Europa komen.

 • walter boelen

  Vraagje heeft Macron de trekker overgehaald of het bevel daartoe gegeven ????

 • Willem Coopman

  Een krachtdadige inspanning van een maand of twee kan deze hele illegale zooi stoppen. Dat er in ons land nieuw regels gemaakt worden om deze illegale toestanden in stand te is gewoon wraakroepend. In een democratie moet naar de stem van het volk geluisterd worden en niet naar lobbyisten uit binnen- en buitenland.