‘s Werelds grootste passagiersvliegtuig moet op piepkleine luchthaven landen door bomcycloon

Het gigantische toestel van Signapore Airlines moest noodgedwongen op de kleine luchthaven van New Windsor landen.
Twitter Het gigantische toestel van Signapore Airlines moest noodgedwongen op de kleine luchthaven van New Windsor landen.
Een Airbus A380 van Singapore Airlines, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, moest gisteren noodgedwongen landen op een kleine luchthaven in New York. De oorspronkelijke bestemming was de internationale luchthaven John F. Kennedy, maar daar waren alle landingsbanen gesloten door de fikse winterstorm die het oosten van de VS teistert. 

Het toestel was gisterenochtend vertrokken in Frankfurt en moest naar John F. Kennedy vliegen. Maar daar waren de landingsbanen gesloten door de winterstorm Grayson.  Daarom zette de piloot het toestel aan de grond op Stewart International Airport in New Windsor, een piepklein luchthaventje op 130 kilometer van de oorspronkelijke bestemming.

Er was wel een groot probleem, met zijn 80 meter vleugelwijdte was het toestel te groot voor de gates van de luchthaven. Dus moesten de passagiers door de ijzige koude naar de terminal wandelen. Manoel Gerlach, een van de 325 passagiers, zei aan de Amerikaanse zender CNBC dat ze het toestel om 17 uur via een externe trap konden verlaten en dat alles veilig verlopen is.

Een woordvoerder van Singapore Airlines deelde aan CNBC mee dat het vliegtuig uiteindelijk naar JFK zal vliegen om dan terug naar Duitsland te keren.

Er werden aan de Oostkust van de VS gisteren meer dan 5.000 vluchten geannuleerd, vandaag zullen 1.000 toestellen niet kunnen opstijgen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristof Souffriau

  Guy Muis, ik hoop dat jij niet kort bij Deurne woont want als daar een A380 landt, dan gaat er meer dan één huis sneuvelen. Landingsbaan is heel veel te kort voor dit beest. Kan er nooit landen, laat staan opstijgen. Op New Winsor zal hij nog wel weg geraken, leeg en bijna zonder brandstof, enkel om tot op JFK te raken, is dat geen probleem.

 • Christina Van Dyck

  Hoe moet die nu nog weg geraken?

 • guido vermeyen

  als het dat maar is ..een afrikaanse piloot landt in zaventem...smijt de remmen toe en roept : wel een heel korte lanndingsbaan, maar waarom zo breed!

 • Guy muis

  knap mag op deurne ook wel eens landen