“Russische langeafstandraket zal tegen 2025 klaar zijn”

De lancering van een intercontinentale ballistische raket in Rusland op 30 maart 2018.
AP De lancering van een intercontinentale ballistische raket in Rusland op 30 maart 2018.
"Ondanks alle tegenslagen bij de tests tot nu toe heeft Rusland in 2025 een nieuwe raket met nucleaire lading voor de zeer lange afstand klaar. Dat is sneller dan een eerdere inschatting van de Amerikaanse regering, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van bronnen bij de Amerikaanse geheime diensten.

Rusland heeft tot nu toe alleen mislukte tests gedaan met nieuwe types raketten. Vorige maand vielen in Rusland nog zes doden toen in een week tijd twee rakettests mislukten. Bij zeker een van de twee ontploffingen werd radioactieve straling gemeten.

Volgens CNBC is in de rapporten van de geheime diensten te lezen dat de Verenigde Staten denken dat de raketten, ondanks alle tegenslagen, over zes jaar gebruiksklaar zijn.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Franciscus Willy Nuyts

  Ze hebben er nog maar 7900 in stock liggen.

 • Gerard Braeckmans

  De amerikanen hadden al een raket na 14 dagen na het opzeggen van het nucleair akkoord.

 • Nils De Vriendt

  Je kan de wereld alleen veranderen vanuit een echte machtspositie, niet in een land als het onze waar macht te verdeeld is. Een land waar de scheiding der machten soms eens naar de juiste kant buigt als het moet, maar democratisch is als het kan.

 • Ivo Torfs

  Onze planeet is in nood en dan zijn ze bezig met zo'n alles vernietigende zaken, aan de ander kant van de wereld zitten nog enkele van die zotten.

 • Wendy Bergen

  Die Russen doen dat niet slecht op technologisch vlak