“Russische inmenging schuld Obama”

Mitch McConnell, de Republikeinse leider van de Amerikaanse Senaat.
AP Mitch McConnell, de Republikeinse leider van de Amerikaanse Senaat.
Mitch McConnell, de Republikeinse leider van de Amerikaanse Senaat, heeft oud-president Barack Obama de schuld gegeven voor Russische inmenging in de verkiezingen van 2016. Hij deed dat in een toespraak tot de Senaat.

Volgens McConnell heeft de regering van Obama in 2016 verzaakt de inmenging aan te pakken. Obama en toenmalig vice-president Joe Biden zeggen op hun beurt dat het juist McConnell was die destijds initiatieven om de Russen tegen te houden frustreerde.

McConnell ligt in de Verenigde Staten onder vuur omdat hij weigert wetsvoorstellen en begrotingen voor het verbeteren van de beveiliging van de verkiezingen in de Senaat te behandelen. Hij is van mening dat die taak bij de staten ligt en niet bij de federale overheid. Zijn opinie wordt slechts door weinigen gedeeld.

Leugens

De leider van de Senaat haalde ook uit naar de Democraten: "Leugens om de verkiezingswetgeving die we hebben doorgevoerd in diskrediet te brengen. De wetten die we de afgelopen jaren hebben doorgevoerd zijn afdoende om onze verkiezingen te beschermen", aldus McConnell.

McConnell weigert sinds het aantreden van Obama, maar ook onder president Trump, bijna stelselmatig gevoelige wetgeving die door beide partijen is opgesteld, in stemming te brengen. Omdat de Republikeinen de meerderheid in de Senaat hebben, kan McConnell bepalen welk wetsvoorstel wel of niet aan bod komt in deze kamer van het Amerikaanse Congres.

Stelselmatige manipulatie

In het rapport van de onderzoekscommissie en uit de mondelinge verhoren vorige week van Robert Mueller blijkt dat Rusland in 2016 stelselmatig de verkiezingen heeft gemanipuleerd. Daarnaast zijn er volgens Mueller bewijzen dat de Russen nu al bezig zijn om dat in 2020 ook te doen.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  Ja Fons maar 8 miljard voor een muur dat is noodzakeleijk maar 775 miljoen ho nee dat gaan we de belastingbetaler niet aandoen. Of hoe belachelijk die Trump lovers zijn.en zo een systeem word dan niet door democraten bekeken van door de staatsveiligveids diensten.

 • Fons Casteels

  McConnell wijst dat wetsvoorstel van de Democrats af omdat het de Amerikaanse belastingbetalers 775 miljoen USD zou kosten aan cybersecurity. Niét om te beletten dat de verkiezingen worden vervalst, want de stemcomputers en de telsystemen waren in 2016 perfect beveiligd. Wél omdat de Democrats élk nieuwsbericht, élk forumpost, élke tweet, élke FB-bericht willen controleren op herkomst. Want het zou van een Russische trol kunnen komen... Pure paranoia bij de Dems!

 • Eric Grosemans

  Obama had geen meerderheid in zijn parlement, alles wat hij wou doorvoeren werd afgeketst door de republikeinen. Maar zoals we het gewoon zijn van rechtse politiekers is het altijd de schuld van iemand anders.

 • Luc Lepoudre

  Het Rusland-verhaal is natuurlijk klinkklare nonssens, maar daarmee wordt de doorsnee-burger bezig gehouden én, en dat is belangrijker, Rusland tot grote boze vijand en bedreiging verklaard. Zo is er weer iets waar ze tegenaan kunnen gaan.

 • Wesley Gevaert

  Karel, zoals Trump Puerto Rico helpt of Flint helpt of Kushner's rodent infested Baltimore helpt of.. of... Stop eens met janken en deflecteren over vorige presidenten. Trump heeft een schitterende economie geërfd van Obama nadat Obama een geruïneerd Amerika had geerfd van Bush. Trump doet niets voor het gewone volk behalve hen aansporen racisten en onmensen te zijn. In 2020 of 2024 mag de volgende president de economische ramp van Trump komen oplossen.