"Russen proberen zich opnieuw te mengen in Amerikaanse verkiezingen"

Dan Coats, directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst.
AP Dan Coats, directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst.
Rusland probeert volgens enkele hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen nog steeds de Congresverkiezingen in de herfst te beïnvloeden. Er is duidelijk een omvangrijke campagne van Rusland aan de gang om de VS te verzwakken en te verdelen, zei de coördinator van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst, Dan Coats, vandaag in Washington. 

Ook zou geweten zijn dat Rusland probeert informatie van kandidaten en overheidsfunctionarissen te hacken en te stelen. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen verklaarde: "Onze democratie zelf wordt op de korrel genomen".

De Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen Rusland ervan zich onder andere met hackeraanvallen ingegrepen te hebben in de presidentsverkiezing van 2016 om Donald Trump te helpen zijn concurrente Hillary Clinton te beschadigen.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  "Linkse" verzinsels, Jos? Sinds wanneer is Nielsen, Trumps minister van Binnenlandse Veiligheid, links?

 • SAM Bedfort

  Dit wordt echt belachelijk. Toen Obama betrapt werd dat hij de gsm's van elke regeringsleider aftapte, was de USA veel milder.

 • joeb granaat

  ik denk dat de NSA /FBI/CIA veel plezier beleven aan het spelen met hun VPN via Russische IP adressen , en zo alles op de russen schuiven, iedere domme internet gebruiker kent die trucjes ,en dat allemaal om te proberen Trump op zij te schuiven .hahahaha Hillary is goed bezig, vuil corrupte Amerikanen

 • Pascal Surmont

  En waarom zouden de russen dat niet mogen proberen? Obama gaf 200 miljoen dollar aan de linkse partijen in Israel twee jaar terug om Bibi te verslaan, en zijn dank zij G’, niet in geslaagd!

 • Hedwig Rombouts

  hij die onschuldig is, gooie de eerste steen....De Amerikanen hebben onder Obama ganse regimes omver geworpen: Libië, Syrië, Oekraïne (going on) en Europa kreunt onder de massa immigratie tgv dit alles.... Maar de russen "mengen" zich met de verkiezingen, woohooo....en hoeveel slachtoffers zijn er gevallen inmiddels door hun inmenging ?