"Rusland zal ongetwijfeld proberen de tussentijdse verkiezingen in de VS te beïnvloeden"

NIA-directeur Dan Coats heeft tijdens een hoorzitting voor het Amerikaans Congres in Washington gezegd dat Rusland zal proberen de tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden.
REUTERS NIA-directeur Dan Coats heeft tijdens een hoorzitting voor het Amerikaans Congres in Washington gezegd dat Rusland zal proberen de tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden.
Dan Coats, de directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten (NIA), verwacht pogingen van Rusland om de Congresverkiezingen van november te beïnvloeden. "Er bestaat geen twijfel over dat Rusland zijn laatste pogingen als een succes ervaart en de tussentijdse verkiezingen als een mogelijk doelwit beschouwt om in te grijpen in het democratisch proces in de VS ", zei NIA-directeur Dan Coats tijdens een hoorzitting voor het Amerikaans Congres in Washington.

De Amerikaanse geheime diensten verwachten dat Rusland "opnieuw doelgerichte propaganda en sociale media" zal gebruiken, meer bepaald programma's die zich voordoen als personen (bots). "Die pogingen hebben tot doel politieke en sociale kloven in de VS te verdiepen", zegt Coats. 

In november worden in de Verenigde Staten verkiezingen gehouden voor het hele Huis van Afgevaardigden en wordt een derde van de Senatoren gekozen. Rusland wordt beschuldigd van beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016. Moskou ontkent dat.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Raoul Hoylaerts

  hoe doen de Russen dat?komen die daar incognito es effekes stemmen?ik zou het graag weten,ik wil hier de verkiezingen ook beinvloeden.iemand?

 • Cédric Nuyts

  bij mijn weten zijn er alleen bewijzen dat de cia hilary heeft geholpen. regelrecht leugens verkopen dat rusland zich heeft gemoeid begint lachwekkend te worden

 • Anita Wellens

  Ik geloof niet in waarzeggers.

 • Geert Van de Moortele

  Ongelofelijk dat de media dergelijke verhalen blijft verkondigen zonder enige vorm van bewijsvoering.

 • Anita Wellens

  Op 1 april doen de Russen dat.