“Rusland wil zich met Oekraïense verkiezingen bemoeien”

Petro Porosjenko, president van Oekraïne.
epa Petro Porosjenko, president van Oekraïne.
De Oekraïense president Petro Porosjenko verwijt Rusland zich te willen mengen in de presidentsverkiezingen in Oekraïne eind maart. Volgens hem is de Russische president Vladimir Poetin er duidelijk op uit “de onafhankelijke Oekraïense staat en de democratie te verstoren”, zei Porosjenko zaterdag.

Poetin zou op een “manische” manier proberen Oekraïne weer onder Russische invloed te brengen, zoals in de tijden van de Sovjet-Unie. Het Oekraïense parlement stelde donderdag een verbod in voor verkiezingswaarnemers uit Rusland om inmenging in de verkiezingen vanuit het buurland te voorkomen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Casteels

    Oekraïne zou zich beter zorgen maken over de Europese inmenging in hun verkiezingen. Of zijn we al vergeten hoe ene Verhofstadt in Kiev op de barricaden ging staan, met als gevolg dat de burgeroorlog in het land escaleerde? Feit is dat er in het oosten van Oekraïne miljoenen mensen wonen die Russisch-talig zijn én die geen zin hebben in een koude oorlog met Rusland.

  • johan debue

    Heeft die man maar dat te zeggen valt een beetje in herhaling overal waar verkiezingen zijn is er sprake dat Rusland zich moeit die moeten daar nogal wat werk hebben .Ik vraag mij af wat het volgende zal zijn.