"Reddingsactie in Thaise grot opnieuw stopgezet", in totaal al acht voetballertjes bevrijd

AFP
Reddingswerkers hebben vandaag nog eens vier jongens gered uit de Thaise grot. Dat betekent dat in totaal acht voetballertjes gered zijn en vier jongetjes en hun coach nog vastzitten. 

Afgelopen nacht heeft het niet geregend, waardoor het waterpeil stabiel gebleven is. De duikflessen zijn opnieuw aangevuld. De reddingsacties kunnen dus opnieuw van start gaan. In de buurt van de grot staan drie helikopters stand-by, om de jongetjes zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te kunnen brengen.

Vlotte reddingsactie

De reddingsactie verliep gisteren vlot. Normaal zou die twee tot drie dagen duren, maar het water in de grotten stond lager dan verwacht. Ook de duikmaskers, waar gisteren nog veel twijfel over was, deden hun werk. Er werd gevreesd dat de duikmaskers niet zouden passen voor de jongens, omdat die eigenlijk voor volwassenen zijn bestemd. Bovendien zijn de jongens fel vermagerd.

AFP
EPA
AFP89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Hollanders

  Sjonny Martero. Als niet-duiker besef je het misschien niet maar het menselijk lichaam heeft rust nodig na het duiken. Als je vier duiken van zulk formaat uitvoert en niet rust kan het lichaam van de duiker het begeven met voorname de longen. Als ze niet voldoende rusten is er een redelijke kans dat een duiker klaplongen krijgt wat tot de dood lijd. Duiken is niet gevaarlijk zolang je de nodige regels volgt en voldoende pauze neemt. Wij duikers leren dit tijdens onze opleidingen

 • Sjonny Martero

  Eerst zuurstof bijvullen en morgen verder doen? Raar.

 • GASTON DE WINTER

  Allemaal helden en kranige jongens in die grot , chapeau !!!!!

 • Marc Spandel

  Ik vraag me af, waarom ze nu weeral stoppen, nu de situatie nog steeds ideaal is om de overgebleven mensen te evacueren. Omdat het buiten donker wordt is maar een flauw excuus, want in de grot is het zelf overdag nog donkerder, en zuurstof kan ook tijdens de reddingsoperatie worden bijgevuld hoor. Een beetje méér inspanning en goede wil kan dagen miserie vermijden.

 • marc van buggenhout

  Wat de Thai doen is fantastisch. Ik kan alleen niet vatten waarom een 25 jarige volwassen persoon met een groep kids zo ver in een grottenstelsel moest gaan. Wandel eens 5 kms in de bergen, draaien, keren, stijgen, dalen, kruipen, ongemakkelijke ondergrond, donker. Is daar nooit tijdens hun urenlange ondergrondse trip enig besef gekomen bij die volwassene wat ze aan het doen waren. Alleen die ondergrondse afstand doet mij al huiveren.