"Raul en Fidel Castro willen geen verandering in Cuba"

UNKNOWN
De Cubaanse leider Raul Castro en zijn broer Fidel zijn gekant tegen verandering en het is weinig waarschijnlijk dat er op het communistische eiland snel een overgang komt naar democratie. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gezegd tijdens een speech aan de universiteit van Louisville in Kentucky.

"Het is mijn persoonlijke overtuiging dat de Castro's het embargo niet ten einde willen zien komen en dat ze de relatie met de VS niet willen normaliseren", zei Clinton. "Dan zouden ze alle excuses verliezen voor al wat er niet is gebeurd in Cuba tijdens de voorbije vijftig jaar."

"Cuba zou democratisch verkozen leiders moeten hebben en er zou verandering moeten komen zodat ze hun eigen toekomst kunnen uitstippelen, maart jammer genoeg zie ik dat niet gebeuren zo lang de Castro's nog de macht hebben", zei Clinton nog.

De intrede van Barack Obama in het Witte Huis leidde tot een daling van de spanningen met Cuba, maar nadien volgde een nieuwe stroom van Cubaanse kritiek op het Amerikaanse "imperium". (belga/vsv)