"Racende" papa crasht in Cincinnati: dochtertje (4) overleeft het niet

Thinkstock
Een vreselijk ongeval beroert de gemoederen in het Amerikaanse Cincinnati. Een 25-jarige vader was er op nieuwjaarsdag mogelijk met zijn Ford Taurus tegen een Audi A6 aan het racen op de openbare weg. Zijn dochtertje van vier zat mee in de auto, toen de man crashte. Het meisje overleed gisteren, een dag later, in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Maandag raakte het meisje levensgevaarlijk gewond toen haar vader op een drukke weg eerst de Audi raakte en beide wagens vervolgens op tegenliggers knalden. De Taurus ging van de weg en vloog over de vangrail. Volgens de politie droeg het vierjarige dochtertje wel een gordel, maar zat ze niet in een kinderstoeltje.

De vader zelf was, net als de andere bestuurders en nog een volwassen passagier, lichtgewond. Drie van hen mochten het ziekenhuis al verlaten. 

Eerst had de politie het over een straatrace, maar intussen houdt ze het voorlopig op "overdreven snelheid" van minstens een van de betrokken auto's. De politie onderzoekt de zaak nog verder. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Vanovermeire

    In Duitsland zijn het laatste jaar verschillende van die 'straatracers' tot levenslang (gevangenis) veroordeeld na dergelijke ongevallen.

  • Marko Decandt

    In België zie ik ook vaak wagens rijden aan veel te hoge snelheid terwijl hun kind erbij zit. Ze zijn dan wel niet aan het racen, maar voor mij is dat hetzelfde. En voor wat dan? omdat ze anders 2 minuten te laat zullen zijn op de scouts of op de voetbal? Is dat het leven van uw kind waard?