“Portugal zette hoofdverdachte in zaak-Maddie twee keer het land uit vanwege kindermisbruik”

Links: Christian Bruckner. Rechts: Maddie McCann
Photonews, Reuters Links: Christian Bruckner. Rechts: Maddie McCann
Christian Brückner, de hoofdverdachte in de zaak Madeleine McCann, is volgens Britse media tot twee maal toe Portugal uitgezet vanwege kindermisbruik. Hoewel de Duitser in die tijd regelmatig in de Algarve verbleef, werd hij nooit in verband gebracht met de vermissing van de Britse peuter. Madeleine was drie jaar oud toen ze tijdens een familievakantie in Praia da Luz uit het appartement van haar ouders verdween.

Brückner werd een eerste keer naar Duitsland teruggestuurd in 1999. Hij was toen veroordeeld tot twee jaar cel voor het misbruik van een minderjarige. De Portugese politie had hem echter pas na vier jaar bij de kraag weten te vatten.

In 2006 -een jaar voor de verdwijning van Maddie- gaf Brückner voor een rechter letterlijk toe dat hij slachtoffers verkracht had. Toch kwam zijn naam niet op de lijst van zedendelinquenten terecht.

In 2017 liep Brückner opnieuw tegen de lamp. Deze keer moest hij een celstraf van vijftien maanden uitzitten vanwege het bezit van kinderporno. Hij had ook zijn geslachtsdeel laten zien aan vier kinderen op een speelplaats.

Alarmerende signalen genoeg, maar toch legde geen enkele speurder de link met de zaak-Maddie. In augustus 2018 kwam Brückner opnieuw vrij. Hij trok naar Milaan, met een nieuwe arrestatie tot gevolg. Een maand later dook hij weer in Duitsland op, waar hij veroordeeld zou worden voor drugsfeiten.

Vorig jaar kwam daar nog de zaak rond de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse toeriste bovenop. De feiten zelf vonden al in 2005 plaats in... Praia da Luz.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Koen

  raf de geyter. Gelieve mijn reactie duidelijk te lezen ik vraag u om een tip te geven daar staat niet een tip AAN de ouders geven.

 • Maria Scheuts

  Wel een topcrimineel, maar of hij in deze zaak de juiste man is, weet ik niet.

 • raf de geyter

  beste Jos, de ouders van Maddie zijn de laatsten die 'n tip nodig hebben. En, beste Riet, vertel ons wat Gonçalo Amaral, of andere Portugese speurders, verkeerd gedaan hebben. Lees zijn boek: er waren 13 jaar terug al sporen zat, tot de Yard er zich ging mee bemoeien.

 • Christine Laevers

  Ik herinner me nog een artikel jaren geleden waar de Portugese onderzoeken aan de kaak werden gesteld wegens amateuristisch. De grootste fout is m.i. internationaal: iemand met zo'n profiel krijgt een tijdelijke straf en loopt weer vrij rond. Neen, voorgoed weg uit de maatschappij!

 • Jos Koen

  raf de geyter. Heb jij al eens gelezen wat deze martelende verkrachter en crimineel op zijn palmares heeft staan, deze man had allang levenlang moeten hebben zonder enige kans op vervroegde vrijlating. En als jij weet dat de echte schuldige nog vrij rond lopen geef dan eens een tip de ouders van Maddie zullen je eeuwig dankbaar zijn.