“Politie viseert seksmaniak met mondkapje in verdwijningszaak Maddie”

Links: Maddie McCann voor haar verdwijning. Rechts: de piste van een gemaskerde indringer kwam ook al aan bod in de Netflix-serie 'The Disappearance Of Madeleine McCann'.
AP/Netflix Links: Maddie McCann voor haar verdwijning. Rechts: de piste van een gemaskerde indringer kwam ook al aan bod in de Netflix-serie 'The Disappearance Of Madeleine McCann'.
Een seksmaniak met een mondkapje: die verdachte is de Portugese politie momenteel op het spoor in de verdwijningszaak van Maddie McCann, weten Britse media.

Het meisje was drie jaar toen ze op 3 mei 2007 verdween uit haar slaapkamer in het appartement in Praia da Luz. De verdachte zou in die periode bijna dertig huizen in de buurt binnengedrongen zijn. Hij had het met zijn angstaanjagende vermomming vooral op Britse families gemunt.

Een zevenjarig meisje vertelde hoe ze wakker werd terwijl die pervert plots naast haar in bed lag. “Hij boog zich over me heen en vroeg of hij mijn papa was. Ja, antwoordde hij zelf”, klonk het uit haar mond.

“Niet onze taak om te reageren”
Volgens een juridische bron was de man op het moment van de verdwijning zeker in Portugal. “De agenten kenden hem maar al te goed. Zijn naam was eerder al opgedoken in verschillende zaken rond pedofilie.” De piste was eerder ook al aan bod gekomen in de Netflix-serie ‘The Disappearance Of Madeleine McCann’.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit een appartement in de Portugese Algarve.
RV Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit een appartement in de Portugese Algarve.

De McCanns wensen niet te reageren op de nieuwste ontwikkeling. “Het is niet onze taak om hierop te reageren”, laat hun woordvoerder weten.

Heel wat mensen stellen zich echter vragen bij de timing. “Vreemd dat het nieuws rond een eventuele doorbraak er net komt op het moment dat Maddie exact twaalf jaar vermist is. Is dat niet in scène gezet om nieuwe fondsen te kunnen werven?”, vraagt een vriend van de familie zich af.

Een speurder benadrukt dat de politie nog zeker twaalf verdachten in het vizier heeft. Deze gemaskerde indringer is er slechts één van. “De meisjes die slachtoffer werden, hadden het telkens over een mondkapje. En hij rook nogal vreemd blijkbaar”, aldus Anthony Summers.

Kate McCann naast haar vermiste dochter.
AFP Kate McCann naast haar vermiste dochter.

Herdenkingsmoment
Kate McCann tekende gisteravond present op een herdenkingsmoment voor haar verdwenen dochter in haar thuisbasis Rothley. Ze had het emotioneel bijzonder moeilijk. Haar veertienjarige tweeling was ook aanwezig, hun vader Gerry was aan het werk in Italië.

Enkel Kates nonkel Brian Kennedy (80) wilde een beetje commentaar kwijt. “Zelfs na al die jaren blijven we hoop koesteren. We zijn dankbaar dat de politie de zoektocht nog niet gestaakt heeft.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Obi Williams

  Zijn 12 jaar verder, hoe ga je zo iemand nu nog vinden? Zal toch niet meer in dat gebied blijven zeker als hij zag wat een media aandacht er op kwam

 • Victor Munster

  't Is een vreemde zaak waarbij onderzoekers in het begin veel te gemakzuchtig geweest zijn. Nu komen aandraven met nieuwe sporen en pistes ... pfff. De ervaring leert dat als dergelijke zaken niet binnen de 48 uur worden opgelost, de kansen op opheldering logaritmisch verkleinen met het verstrijken van de tijd.

 • Linda Wellekens

  Waarom blijft men geld pompen in onderzoeken die niks gaan opleveren ? Ik denk dat de schuldigen al van in het begin bekend waren; wat gebeurt er toch allemaal om dat te doen vergeten en heel wat smerige feiten van de ouders zelf in de doofpot te stoppen ....

 • Kris Goossens

  Heel erg voor de familie, maar veel aandacht en centen om nu te laten blijken dat ze er alles aan doen (gedaan hebben ) en hun fouten wegmoffelen van vroeger wat resultaat zou hebben opgeleverd, nu is't te laat, spijtig,..

 • martijn debusschere

  Vreemd