"Politie had moorden in horrorhuis Höxter kunnen voorkomen"

De politie doorzoekt het huis in Höxter-Bosseborn.
Getty Images De politie doorzoekt het huis in Höxter-Bosseborn.
Een advocaat van het Duitse koppel dat vrouwen folterde en vermoordde in een pand in Höxter, beweert dat voorkomen had kunnen worden dat er doden vielen als de politie had opgelet. Dat zei hij tegen de krant Westfalen-Blatt.

Volgens strafpleiter Detlev Binder heeft het echtpaar in 2012 een politieman gevraagd als getuige van een verklaring van één van de slachtoffers. Die moest schriftelijk beweren dat ze vrijwillig bij het paar was geweest. De politieman moest dat met een handtekening bevestigen maar weigerde dat. Volgens Binder had de betreffende politieman op zijn minst het slachtoffer moeten ondervragen en zijn politie-instinct moeten volgen.

De 46-jarige man, de belangrijkste verdachte, en zijn 47-jarige voormalige echtgenote zouden jarenlang in hun 'horrorhuis' in Höxter-Bosseborn (Neder-Saksen) vrouwen hebben mishandeld die zij via advertenties lokten. Twee van hen overleden aan hun zware verwondingen. Dat zou na 2012 zijn geweest. Van vier andere vernederde en gefolterde personen kent de politie de naam.