“Poging tot aanslag op hogesnelheidslijn in Duitsland”

Treinen geparkeerd in het centraal station van Frankfurt.
Frank Rumpenhorst/dpa Treinen geparkeerd in het centraal station van Frankfurt.
Op het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt is geprobeerd een aanslag te plegen, melden Duitse media. Het treinverkeer werd stilgelegd. 

De politie spreekt over schade aan de rails. Schroeven zaten los. Omdat dat mogelijk opzettelijk is gebeurd, wordt een aanslag niet uitgesloten. Het kwam niet tot een ongeval. Treinen vallen uit of worden omgeleid.

Volgens tijdschrift Der Spiegel zaten op een brug de schroeven over een lengte van tachtig meter los, waardoor de rails vijf centimeter meer uit elkaar lagen dan normaal. Een machinist had gemerkt dat zijn trein onrustig over de brug reed en hij sloeg meteen alarm. De Duitse spoorwegen spraken aanvankelijk over vandalisme.

Dadelijk meer.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Waarom lach je sven raets, kennelijk geen besef van de impact die het kan hebben.

 • eric maier

  he twas weer ee nevrwarde terwijl dit wel duidelijk een terreurdaad is die gelukkig is mislukt. De dader is gekend bij het gerecht voor oa afpersing en kwam onlangs uit de gevangenis en dakloos zogezegd. maw, hardleerse fundamentalist die zijn overtuiging met daden wil kracht bijzetten..

 • Filiep Lapeire

  Vandalisme? Welke onnozelaar heeft dit uitgesproken? Dit is regelrechte terreur.

 • Freddy Dreesens

  @Moser: leren lezen makker. Er staat "aanvankelijk sprak men van vandalisme". Waarschijnlijk in de eerste minuten na de vaststelling dus.

 • sven raets

  Haha goede moment er zit misschien maar 5 man op de trein nu