"Pleeg zelfmoord": 8 maanden voorwaardelijk voor "geel hesje" dat politiemannen beledigt

Politie tijdens een betoging van de “gele hesjes”.
Photo News Politie tijdens een betoging van de “gele hesjes”.
“Pleeg zelfmoord, pleeg zelfmoord”, dat riep een “geel hesje” naar een politieman tijdens een betoging op 20 april. Vandaag werd hij veroordeeld.

De 49-jarige Fransman werd door het Hof van Parijs veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel voor smaad aan de politie. De man moet ook honderdtachtig uur gemeenschapswerk verrichten en een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen aan de twee agenten die klacht indienden. 

De uitspraken van de man kwamen extra hard aan temeer omdat de Franse Politie sinds het begin van het jaar veel zelfmoordincidenten te verwerken kreeg. Het zware werk en de hoge druk van de afgelopen maanden door onder andere de Gele Hesjescrisis, zou daar voor iets tussenzitten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Heffens

    Terechte straf. Zo zouden ze het hier ook moeten aanpakken.