‘Plankjesdumper’ op heterdaad betrapt, ramt bij arrestatie auto boswachter

De agressieve arrestant werd tot tweemaal toe gebeten door de hond van de boswachter.
Politieteam Leijdal De agressieve arrestant werd tot tweemaal toe gebeten door de hond van de boswachter.
Een man die vermoedelijk dertien keer grote hoeveelheden plankjes en ander afval dumpte in buitengebieden in de Nederlandse provincie  Noord-Brabant, is op heterdaad betrapt in een natuurgebied bij Hilvarenbeek. Bij zijn arrestatie ramde hij de auto van een boswachter.

“In en rond de natuurgebieden in ons district hadden we de afgelopen weken veel last van het zelfde soort (bouw)afvaldumpingen”, meldt de politie. “In diverse natuurgebieden in de gemeente Hilvarenbeek en in het buitengebied tussen Tilburg en Vught werd bouwafval gevonden”.

Steevast loosde de dader plankjes, laminaat, stoeltjes, deuren en ander hout: alles keurig in stukjes van enkele tientallen centimeters gezaagd. In hopen van enkele kubieke meters lagen ze op bospaden of achterafweggetjes. Steeds betrof het ongeveer een aanhangerlading vol. 

“Zoals aangekondigd zijn de boswachters en politie extra gaan surveilleren en informatie gaan verzamelen.” Daarbij kwam een mogelijke verdachte in beeld. Een boswachter betrapte hem woensdag op heterdaad, laat de politie donderdagochtend weten. 

De verdachte wilde meteen wegrijden en reed daarbij tegen de auto van de boswachter aan. Hij werkte niet mee met de controle en pleegde hevig verzet bij zijn aanhouding. 

Hond

“De verdachte viel de boswachter aan. De boswachter was daardoor genoodzaakt zijn diensthond uit de auto te halen. De diensthond beet de verdachte, maar die bleef zeer agressief en bleef zich verzetten.” De gewaarschuwde politie kwam met spoed ter plaatse. 

Vanwege de agressieve situatie, trokken de agenten hun wapenstok. Dat had geen effect, integendeel. Hij bleef zich nog steeds hevig verzetten, waarna hij nog een keer werd gebeten door de diensthond. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en ingesloten in het cellencomplex voor onderzoek.

“Wij hopen hiermee een einde te hebben gemaakt aan de vele afvaldumpingen in en rond onze natuurgebieden”, zegt de politie. Voorlopig blijven agenten actief surveilleren in de bewuste gebieden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Germain Van Deursen

  Laten opdraaien voor alle kosten van de opruiming !

 • Bart Daems

  Heerlijk. En nu laten opdraaien voor alle opruim- en andere kosten, plus een hele dikke boete erbovenop.

 • Ronny Cuypers

  Dat komt ervan als je een hetze opzet tegen houtkachels.

 • Anne Onsia

  Allemaal verzaagd? Daar is dus heel veel werk in gegaan, en dan toch dumpen? Iemand die een huis met een garage vol afvalhout geërfd heeft? Opa jarenlang 'stookhout' verzameld?

 • jan pet

  Deze week op containerpark 160kg grof vuil achtergelaten. Kostte €28,5. Is heel erg duur maar ik weiger te sluikstorten. Ze moeten het potverdorie betaalbaar maken

Video