Ga naar de mobiele website
^ Top

'Pharma Bro' Shkreli zit vast na 'bedreigen' Hillary Clinton

Martin Shkreli hoort zijn vonnis aan in de rechtbank van New York.
REUTERS Martin Shkreli hoort zijn vonnis aan in de rechtbank van New York.
Voormalig farmaceutisch ondernemer Martin Shkreli is gisterenavond in New York in de gevangenis gezet nadat hij op Facebook geld uitloofde voor een plukje haar van Hillary Clinton. Hij was op borgtocht vrij in afwachting van zijn gevangenisstraf nadat hij eerder was veroordeeld voor fraude.

Shkreli heeft in de Verenigde Staten een inktzwarte reputatie. Hij kreeg de bijnaam 'Pharma Bro' toen onder zijn bewind de prijs van een geneesmiddel voor HIV-patiënten vijftig keer duurder werd. Die ingreep leverde hem ook de weinig flatterende omschrijving 'meest gehate man van Amerika' op.

Vorige maand werd hij schuldig bevonden aan fraude met een investeringsbedrijf. Shkreli mocht buiten de gevangenis wachten tot zijn strafmaat bekend werd.

Vorige week plaatste hij op Facebook een bericht waarin hij 5.000 dollar uitloofde voor iedereen die tijdens Clintons boektoernee wat haren kan afknippen. Clinton reist momenteel door de Verenigde Staten om haar boek 'What Happened' te promoten waarin ze uitlegt hoe ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen van Donald Trump kon verliezen.

Tot 20 jaar cel

De voormalig presidentskandidaat en voormalige presidentsvrouw krijgt nog steeds beveiliging van de Amerikaanse regering. Die Secret Service belde de rechter in de Shkreli-zaak over de bedreigende Facebook-post. De rechter zag het bericht als een uitnodiging tot een aanslag. Ze besloot dat de man een publiek gevaar is en dat zijn waarborg niet langer geldt.

Politieke satire
Advocaten van Shkreli zeggen dat het Facebookbericht onder politieke satire valt. De man zelf schreef in een brief aan de rechtbank dat hij 'geen gewelddadig persoon is'. Pas in januari krijgt Shkreli te horen wat zijn straf in de fraudezaak wordt, mogelijk tot twintig jaar gevangenisstraf.

Martin Shkreli

Lol Hillary Clinton's presumptive agents are hard at work. It was just a prank, bro! But still, lock HER up. Spend your resources investigating her, not me!!

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Kris Hermans

    Terechte straf

  • Bart Spruyt

    Absoluut geen fan van Clinton, maar mensen aanmanen met een schaar in de buurt van haar gezicht te komen=bedreiging.

Meld een bug