"Pence niet welkom in Palestina"

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence
EPA De Amerikaanse vicepresident Mike Pence
Mike Pence is voorlopig niet welkom in Palestina. Dat heeft een hoge functionaris uit regeringspartij van president Mahmoud Abbas vandaag verklaard. De Amerikaanse vicepresident zou later deze maand een bezoek brengen aan het land.

"Namens Fatah zeg ik dat we Trumps plaatsvervanger niet zullen ontvangen op Palestijns grondgebied'', zei Jibril Rajoub. "Hij had om een ontmoeting gevraagd met Abbas op 19 december in Betlehem, maar dat gaat niet gebeuren.'' Een woordvoerder van Abbas was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Palestina en tal van andere Arabische landen raakten gisteren in rep en roer door de mededeling van Donald Trump Jeruzalem te erkennen als de officiële hoofdstad van Israël en de Amerikaanse ambassade daar te zullen vestigen. De Palestijnen claimen Oost-Jeruzalem, dat sinds 1967 bezet wordt door de Israëli, als hun hoofdstad.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jerry Goossens

    Trump en zijn achterban trappen graag op teentjes of ze nu lang of kort zijn! Natuurlijk Israel als sterke bondgenoot is een goed doordachte zet. Nu zoals men zeker is dat er een oorlog komt tussen Noord Korea en de VS maar enkel wacht op het moment, is het ook niet de vraag om men Trump zal afknallen maar wanneer?

  • Jef Denijs

    Dat kan ik me inbeelden. Binnenkort zijn de VS nergens meer welkom.

  • wim luyckx

    Trump’s oplossing voor het vredesproces in Midden-oosten, de Palestijnen zo kwaad krijgen dat ze niet meer aan de tafel komen.