"Pedofielen delen miljoenen Facebook-
in Instagramfoto's van kinderen op Russische site"

Thinkstock
Op de Russische website Image Search wisselen pedofielen op grote schaal miljoenen foto's uit van Facebook en Instagram. Op deze site staan ook foto's van Nederlandse kinderen. Dat meldt het Nederlandse RTL Nieuws, dat onderzoek deed naar de schimmige ruilhandel van kinderfoto's. De site Image Search is niet verborgen op het zogenoemde darkweb, maar voor iedereen toegankelijk.

Op het eerste gezicht lijkt het om een bonafide site te gaan om foto's te delen, zoals dat ook kan op het bekendere Flickr. Maar uit een analyse van beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof blijkt dat er voornamelijk foto's van kinderen op staan. Het zijn er bijna 3 miljoen.

Vaak betreft het vakantiekiekjes van kinderen op het strand of bij het zwembad die door ouders of kinderen zelf online zijn gezet. Maar volgens RTL Nieuws zijn ze allemaal voorzien van seksueel getinte titels.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc LePinson

    Hoeveel maal is al niet gebleken dat veel fanatieke pedofielenjagers uiteindelijk zelf pedofielen blijken te zijn? Welke burger (politie agenten niet mee gerekend) gaat nu speciaal pedo sites zoeken om pedofielen zogenaamd te betrappen? Ikzelf zou niet weten waar en wat ik moet zoeken! Wat is nu de moraal van zijn verhaal? Dat we geen kinderfoto's meer mogen nemen? Zieke mensen zullen zich altijd aan iets kunnen opgeilen, desnoods aan een foto van een baby in de wieg. .