“Patholoog overtuigd van zelfmoord Epstein”

Jeffrey Epstein op een politiefoto.
AP Jeffrey Epstein op een politiefoto.
Een lijkschouwer in New York is ervan overtuigd dat de omstreden miljardair Jeffrey Epstein zelfmoord heeft gepleegd. Dat heeft een gemeenteambtenaar tegen de New York Times gezegd. Patholoog Barbara Simpson brengt haar vermoedens zelf nog niet naar buiten, omdat ze alle testresultaten af wil wachten.

De doodsoorzaak is ook nog niet met volledige zekerheid vastgesteld, maar het lijkt erop dat Epstein zichzelf heeft opgehangen in zijn cel. De miljardair stond niet meer onder verscherpt toezicht, terwijl hij al eerder een zelfmoordpoging zou hebben ondernomen.

De zakenman wordt ervan verdacht minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Hij stond daarvoor terecht. De advocaat van een aantal vrouwen die hem hebben aangeklaagd, zegt dat er beslag op het landgoed van Epstein wordt gelegd om zo aan de schadeclaims te kunnen voldoen.

Epstein zou systematisch tienermeisjes hebben misbruikt. De jongsten zouden ongeveer 14 jaar zijn geweest. Het misbruik vond in ieder geval plaats tussen 2002 en 2005. De zakenman zou de meisjes ook aan vrienden en zakenpartners hebben “gegeven”.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Het Metropolitan Correctional Center waar Epstein werd vastgehouden.
REUTERS Het Metropolitan Correctional Center waar Epstein werd vastgehouden.
De gevallen Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein (66) zou zichzelf in zijn cel in New York van het leven hebben beroofd.
EPA De gevallen Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein (66) zou zichzelf in zijn cel in New York van het leven hebben beroofd.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Romain Thyssens

    Maak iemand afhankelijk van medicijnen... en laat dan een touw achter ipv de gewenste medicijnen. Zo werd het probleem Haemers toch ook opgelost.

  • patrick claeys

    Natuurlijk heeft hij (gedwongen) zelfmoord gepleegd. Dat is juist! Is in de geschiedenis al dikwijls gebeurd. Schandaal "in der minne" opgelost...

  • Paul De Mol

    Zelfmoord of moord, dat is hier onbelangrijk. De vraag is wie dit mogelijk heeft gemaakt. Want het is duidelijk dat men het onderzoek naar de zaak Epstein wil stilleggen, omdat het vele tientallen zeer hoog geplaatste personen in problemen kan (kon) brengen. Dit was voorspeld, en men laat het toch gebeuren?