Exclusief voor abonnees

“Pandemie versnelt naar gevaarlijke fase”, zegt WHO

Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië.
EPA Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië.
Terwijl we opnieuw op café gaan, straatfeesten houden en reisjes plannen, klimt de coronapandemie wereldwijd naar nieuwe hoogten. Dat schrijft De Morgen. “Het aantal besmettingen met het coronavirus is de afgelopen 24 uur wereldwijd met 183.020 toegenomen. Dat is een nieuw record”, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy De vleeschauwer

  Verplicht mondmasker in alle winkels en waar samenscholingen zijn van meer dan 10 mensen.

 • Jurgen Meurs

  Ik mag hopen dat Europa een inreisverbod zal instellen voor mensen uit landen waar men niet aan pandemiebeheersing doet zoals bvb de VS en Brazilië?

 • Jan Delafontaine

  Logisch. Krankzinnige betogingen door mensen die niet weten waarom ze het doen, beeldenstormen, samenscholingen en mensen die het niet nauw nemen met de hygiëne.

 • Jef Van De Plas

  En ja iedereen mag gewoon op vakantie vertrekken naar verre oorden enz....wat een beleid.

 • herman de genst

  Als ik zie hoe respectloos de jeugd er op los feest schrik ik van niets meer , het spijtige is dat door hun idiote gedrag de meest kwetsbare groep de dupe is , ouderen dus , hetgeen bewijst dat ze zelfs voor eigen ouders en grootouders geen gram gevoel hebben .