'Open Arms': Spanje ontvangt opnieuw reddingsschip vol migranten

Deze mensen werden zaterdagochtend door de Open Arms op zee voor de Libische kust gered.
AP Deze mensen werden zaterdagochtend door de Open Arms op zee voor de Libische kust gered.
De Spaanse regering heeft opnieuw toestemming gegeven aan een reddingsschip om migranten in een Spaanse haven aan land te brengen. De Spaanse hulporganisatie Proactiva heeft zondagochtend bekendgemaakt dat haar schip de Open Arms welkom is in de haven van Barcelona.

De Open Arms pikte zaterdagochtend voor de Libische kust zestig migranten op uit zee. Italië en Malta lieten direct weten geen haven open te stellen voor het schip. De bemanning vroeg daarop de Spaanse autoriteiten om hulp, waarna Barcelona zich aanbood. 

De burgemeester van de Catalaanse stad, Ada Colau, zei op Twitter niet medeplichtig te willen zijn aan "het dodelijke beleid" van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Twee weken geleden kreeg de Aquarius, een ander reddingsschip, toestemming aan te meren in Valencia. Toen ging hem om meer dan 600 vluchtelingen en migranten. Ook zij waren niet welkom in Italië en Malta. De Open Arms wordt woensdag in Barcelona verwacht.

AP60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Paulus

  De eu burgeroorlog nadert met rase schreden

 • Fredien Vandervekens

  Sanchez profileert zich als de nieuwe moeder Theresa. Zal een "kortstondige" leider wezen. Nog enkele maanden "bootjes" vangen, en de Spanjaarden zullen een 21 eeuwse "El Cid" zoeken. Of een nieuwe "generalissimo". Dream on, Angela !

 • freddy depaepe

  alle binnengrenzen moeten terug dicht NU!

 • jos beverke

  Voor de kust van Libie gaan ze hen halen!Moet er geen zand zijn?Als dat zo verder gaat gaan gaan die NGO"s ze nog in hun thuisland gaan ophalen!

 • Jef Heffens

  Er is een socialist aan de macht. Illegalen binnenlaten en dan doorsturen naar andere landen.