"OPCW-experten hebben onderzoek naar gifgasaanval in Douma afgerond"

Douma is in de Syrische burgeroorlog zwaar getroffen.
REUTERS Douma is in de Syrische burgeroorlog zwaar getroffen.
Controleurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) hebben volgens Russische militaire informatie hun onderzoek naar een mogelijke aanval met gifgas in de Syrische stad Douma afgerond. 

Russische soldaten hebben de OPCW-experten ongehinderd toegang verleend tot alle door hen gevraagde locaties en faciliteiten. Dat zei de woordvoerder van het ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konasjenkov,  in Moskou.

In Douma bij Damascus werden op 7 april meer dan 40 mensen door gas gedood. 

Het westen acht de Syrische regering daarvoor verantwoordelijk, Damascus en Moskou ontkennen dat. OPCW-deskundigen arriveerden op 21 april voor hun onderzoek in Douma. Ze moesten ophelderen of het wel degelijk om een gifgasaanval ging. Hun resultaat kan ook helpen om uit te maken wie achter de veronderstelde aanval schuilgaat. 




9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Dit is gewoonweg een toneel dat opgevoerd werd georchestreerd door CIA en consoorten. Dat onderzoek is geen echt onderzoek.

 • Marc Van der Vloedt

  Het leek er op dat de "kindjes" van Douma meer last hadden van waterboarding dan ...

 • Gilbert Haelewyn

  Assad heeft zelf om de onderzoekers gevraagd. Het zijn de onderzoekers, die een week te laat (met opzet) zijn aangekomen in Doema en er werden beschoten door de rebellen. Er zijn zelfs lijken opgegraven. Wat bewijst dat ? Niks. In het beste geval dat er chloor is gebruikt, maar dat duidt de daders nog niet aan. De rebellen gebruikten ook gas. Maar Assad moet weg , volgens Michel. Dat is een grote waanzin van onze regering.

 • Sharon Prez

  En de schuld van De Wever zeker.

 • Mustafa Weinbaum

  Het westen krijgt Assad maar niet weg om plaats te maken voor een Saoedisch salafistisch-gezind regime. Zelfs al moet het OPCW een gifgasaanval in Assads schoenen schuiven. Ideaal om de wereldopinie te beïnvloeden.