Ga naar de mobiele website
^ Top

"Oorlog van Israël tegen Iran zal er komen"

Generaal Mohammad Ali Jafari
epa Generaal Mohammad Ali Jafari
De oorlog van Israël tegen Iran zal er komen. Dat verklaarde generaal Mohammad Ali Jafari, de bevelhebber van de Iraanse Revolutionaire Garde of Pasdaran, vandaag. Ook bevestigde hij dat Iran er klaar voor is en Israël zal vernietigen.

"De oorlog zal er komen, maar we weten niet wanneer en waar", zei Jafari, zo berichten de nieuwsagentschappen Isna en Fars. "De kankertumor die Israël is, wil een oorlog tegen ons beginnen, maar we weten niet wanneer dat zal gebeuren. De Israëli's beschouwen een oorlog als de enige manier om ons het hoofd te bieden, maar ze zijn zo dwaas dat hun meesters (de Verenigde Staten) hen zouden moeten tegenhouden", aldus de generaal. "Als ze beginnen, zal dat hun vernietiging betekenen."

Israël dreigde er meermaals mee de Iraanse nucleaire sites aan te vallen, als de sancties en diplomatieke inspanningen er niet toe leiden dat Teheran stopt met zijn gevoelige nucleaire activiteiten.

Gisteren waarschuwde Iran Israël en de VS nog voor een aanval, eraan toevoegend dat hun antwoord er "onmiddellijk" zal komen.

Meer over


Meld een bug