"Onze school wordt een gevangenis": studenten protesteren tegen doorzichtige rugzakken na schietpartij in Florida

Reuters
Doorzichtige rugzakken zijn geen goede veiligheidsmaatregel. Dat vinden verschillende leerlingen van de school in Florida waar een schutter op 14 februari 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde. Via sociale media laten de leerlingen massaal hun ongenoegen blijken.

"Deze rugzakken bereiken absoluut niets", zegt Kyrah Simon op Twitter. "Niet elk item in de tas is zichtbaar en 3.000 rugzakken controleren is onmogelijk." Volgens verschillende leerlingen creëert de maatregel "slechts een vals gevoel van veiligheid". 

Andere leerlingen schrijven boodschappen op hun doorzichtige rugzak als reactie tegen de maatregel, die werd ingevoerd nadat twee studenten op school werden gearresteerd met een mes. Dat schrijft The New York Times. "Deze rugzak is waarschijnlijk meer waard dan mijn leven", staat te lezen op een rugzak. "Doorzichtige rugzakken zijn stom", schrijft iemand anders.

Daarnaast merkt een leerling op dat er nu een gebrek is aan privacy op de school. "Als meisjes hun menstruatie hebben, wordt het plots een publiek spektakel", vertelt Kai aan BBC. "Onze school wordt een gevangenis."

De leerlingen moeten niet alleen verplicht een doorzichtige rugzak dragen, maar moeten ook een naamkaartje opspelden. Er zouden ook plannen zijn om metaaldetectoren te installeren.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Natuurlijk. Welke domme maatregel. Gaan ze doorzichtige kleren dragen ook misschien ?

 • Jozef Biebuyck

  En zo is het nooit goed natuurlijk. OK, ze zijn tegen, maar wat willen ze dan WEL???

 • Nick Blomme

  Toch raar dat sommigen hun vrijheid, keuze van rugzak, moeten opgeven zodat anderen hun hobby, wapens, met alle geweld kunnen behouden.

 • John Ulmer

  ge moet weten wat ge wilt he....

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Zijn de echte gevaren dan niet belangrijk voor een paar "princiepes"?