"Ongelooflijke scène": vliegtuigje crasht op huis in woonwijk Florida

Twitter
“Eén man is dood en één vrouw zit vast in de muur”, belde iemand zaterdag naar de hulpdiensten. De sheriff die ter plaatse kwam, omschreef het ongeval met een tweemotorig vliegtuigje in Winter Haven in Florida als een “ongelooflijke scène”. De beelden zijn hallucinant: het toestel boorde zich door het dak van een huis. Voor vlieginstructeur James Wagner (64) kwam alle hulp te laat.

Wagner was een andere piloot aan het opleiden, toen het noodlot zaterdag rond 13 uur  ‘s middags toesloeg. Ironisch genoeg zou Wagner motorpech simuleren als deel van de training. 

Maar de ervaren vlieginstructeur verloor écht kracht in de motoren, crashte en overleed. Zijn student Timothy Sheehy (33) had slechts lichte verwondingen. Het ongeval nagelde de 17-jarige Carmelle Ngalamulum, die zich in het huis bevond, tegen de muur. Haar toestand bleek gisteren stabiel. Vijf andere gezinsleden bleven ongedeerd. Buiten waren drie kindjes van 2, 11 en 15 aan het spelen. De gewonde tiener was binnen met nog twee anderen die in het huis wonen. “Hoe tragisch dit ook is voor de familie van James Wagner, dit had nog veel erger kunnen aflopen”, zei de sheriff.

De luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van het ongeval.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.