"Omgekeerde wereld": politie Rotterdam sluit dronken vrouw op in cel en niet de drie jongens die haar lastigvielen

2017-12-23 17:51:52 ROTTERDAM - Een politieagent tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam. ANP XTRA REMKO DE WAAL
ANP XTRA 2017-12-23 17:51:52 ROTTERDAM - Een politieagent tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam. ANP XTRA REMKO DE WAAL
De politie van Rotterdam heeft ophef veroorzaakt met een tweet die deze ochtendde wereld werd in gestuurd. De agenten lieten daarin weten "een zeer dronken vrouw" een nacht in de cel gestoken te hebben nadat drie jongens haar hadden lastiggevallen. "Een slachtoffer tot dader bombarderen? Goed werk hoor", klinkt het sarcastisch.

"Wij zagen een zeer dronken vrouw lopen op de Korte Lijnbaan die lastiggevallen werd door drie jongens. We hebben de jongens weggestuurd en de vrouw meegenomen naar het politiebureau. Daar mag ze een paar uur slapen en als ze nuchter is gaan we een goed gesprek met haar voeren", schreef de politie van Rotterdam Centrum op Twitter. 

Meteen was dat bericht goed voor een hoop reacties. De agenten krijgen onder meer het verwijt dat ze het slachtoffer - de vrouw - plots bombarderen tot dader. "Waarom zijn de jongens niet meegenomen voor een nachtje en daarna een goed gesprek, en is de vrouw niet naar huis gebracht/gestuurd? Jullie beschermen de verkeerde!", reageert een Twitteraar. "Wat is dit voor een omgekeerde wereld?"

Intussen heeft de woordvoerster van de politie toegegeven dat het bericht misschien wat ongelukkig geformuleerd werd. Ze zegt nog dat een nachtje cel gebeurde "uit bescherming voor de vrouw". Overigens zouden de jongens haar niet echt hebben lastiggevallen. "Ze boden aan haar naar huis te brengen, maar dat leek ons niet zo verstandig, gezien de toestand waar zij zich in bevond. Weet dat de vrouw niet in staat was haar wil kenbaar te maken en de jongens geen strafbare feiten gepleegd hebben." Maar ook dat bericht hoeft op niet veel bijklank te rekenen.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi De Groof

  Dat doen jongeren tegenwoordig. Dronken vrouwen veilig thuis brengen. Dat leren ze op school.

 • Jan Wuyts

  Eerst werd ze "lastig" gevallen, dan was het "naar huis brengen" en "beschermen" van de dronken vrouw. Ik dacht dat de politie toch correcte verklaringen moet afleveren t.o.v. zijn burgers. Nu geven ze een "foute" indruk en telkens je verklaringen veranderen gaat zeker niet helpen. Cursus correcte (en geen fake) communicatie is niet overbodig hier.

 • Patrick Dewael

  Misschien volgende keer alle partijen opsluiten ???

 • Robert Van Damme

  En welke 'jongens' waren dat wel (die haar naar huis zouden brengen)??? Onze alom-bekende 'jongeren'? De politie neemt zelfs beschonken mensen vlàk voor hun huis weg, "uit 'voorzorg' " (maar eigenlijk uit klein-burgerlijke ambtelijke pesterij !!!) en zullen ons ZÉKER niet beschermen tegen 'jongeren' :((((

 • Peter Van Dewiele

  Volgens mij kan de politie dit het best beoordelen op dat moment zelf, en wij niet achter ons schermpje... k denk maar, he...