“Noord-Korea drijft raketprogramma's achter de schermen aan op geheime locaties”

Kim Jong-Un en Donald Trump
AFP Kim Jong-Un en Donald Trump
Noord-Korea gaat gewoon door met zijn atoomwapenprogramma, ondanks de ontwapeningsbesprekingen met de Verenigde Staten. Dat bericht het Amerikaanse blad New York Times vandaag. De krant verwijst naar een onderzoek van de Amerikaanse denktank Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Volgens satellietbeelden zou de Noord-Koreaanse leider op een tiental geheime locaties verder werken aan zijn atoomwapen- en rakettenarsenaal. Het land heeft dat niet bekendgemaakt en misleidt de Amerikaanse onderhandelingspartner, klinkt het.

De Amerikaanse president Donald Trump spreekt regelmatig over de grote vooruitgang in de gesprekken met Noord-Korea. In juni ontmoette hij de leider Kim Jong-un in Singapore voor een historische top. Kim toonde zich daar bereid om zijn kernwapens te ontmantelen. Er zijn evenwel geen concrete afspraken gemaakt of deadlines vastgelegd. Het is ook onduidelijk wat de tegenprestaties van de VS zijn. In de komende maanden zal er een tweede ontmoeting zijn tussen Trump en Kim.

Oorspronkelijk zou de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo enkele dagen geleden opnieuw met de Noord-Koreaanse hoofdonderhandelaar Kim Yong Chol rond de tafel zitten om de tweede top voor te bereiden, maar die vergadering werd voor onbepaalde duur uitgesteld. 

Bekijk ook:

‘Noord-Korea gaat kerncentrales sluiten en inspecteurs toelaten’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Kim heeft Trump serieus wat stroop om de baard gesmeerd, dus Trump content en Kim kan gewoon voortdoen.

 • Peter Van Dyck

  Allez, ik dacht dat dit een van de grote verwezelijkingen van Trump was. Niet dus.. Als er iets gedaan wordt is het idd door de Zuid Koreanen!

 • Edmond Dantès

  Het stabiele genie heeft toch een ijzersterk akkoord gesloten, alles was in kannen en kruiken? Of was het - zoals meestal bij Trumpke - gebakken lucht die als meesterlijke deal verkocht moet worden op een groots opgezette persconferentie, waar dan wel geen kritische vragen mogen gesteld worden.

 • dominique van beylen

  geloof daar niets van.

 • dirk verduyckt

  Welke oen geloofd de noord koreaanse vrienden toch!