"Neem extra cash mee als je naar Griekenland reist"

Klanten halen geld af in een filiaal van de Griekse ATEBank in Athene.
AP Klanten halen geld af in een filiaal van de Griekse ATEBank in Athene.
Toeristen die deze zomer naar Griekenland trekken, doen er goed aan wat extra contant geld mee te nemen. Dat adviseert de Nederlandse ANVR, het overkoepelende orgaan van reisondernemingen. Veel ongeruste reizigers kloppen aan bij reisbureaus met vragen over het mogelijke vertrek van Griekenland uit de eurozone.

De organisatie geeft toe de situatie moeilijk te kunnen inschatten, maar zegt dat er absoluut geen reden is tot bezorgdheid. "Ongeacht wat er gebeurt in Griekenland, het hotel blijft staan en ook het strand zal niet verdwijnen", zegt een woordvoerster tegen de Nederlandse krant 'Het Financieel Dagblad'.

Wel zijn er volgens de organisatie enkele voorzorgen die de reizigers kunnen treffen. Zo kunnen ze best extra cash geld op zak hebben, in het geval er geen geld meer uit de Griekse geldautomaten zou komen. Daarnaast is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten, dat is nodig om geld terug te kunnen krijgen als er met stakingen gedreigd wordt.

Thuisblijvers
Voorlopig worden nog steeds volop reizen naar Griekenland geboekt. Reisbureaus zeggen geen verschil te merken met vorig jaar. Feit is wel dat steeds meer mensen last-minute boeken. De bureaus verwachten dat die late beslissers thuis zullen blijven of Griekenland mijden.