“Nee, geen aliens in New York": explosie veroorzaakt vreemd helblauw licht boven de stad

Van veraf zag het licht er zo uit en deed het veel mensen aan ufo's en aliens denken.
Twitter: @jdillahunt Van veraf zag het licht er zo uit en deed het veel mensen aan ufo's en aliens denken.
New Yorkers keken even vreemd op toen ze ineens een felblauw licht zagen verschijnen boven de stad. Het vreemde licht bleek afkomstig te zijn van een explosie in een energiecentrale in het noorden van Queens en níet de aankondiging van een buitenaardse invasie, zoals sommige bezorgde burgers dachten.

De politie van New York bevestigt dat het licht afkomstig is van de explosie van een transformator bij energiecentrale Con Ed in Queens. Volgens een woordvoerder van het bedrijf Con Edison waar de explosie plaatsvond, waren er verschillende branden, maar heeft de brandweer die intussen onder controle. Er zouden volgens de politie geen gewonden gevallen zijn.

En voor de bezorgde burgers voegt ze er op Twitter nog even aan toe dat er “geen aliens geland zijn in de Bronx.”

Op de internationale luchthaven van LaGuardia, die in Queens ligt, was er volgens NBC kort stroomuitval als gevolg van het incident. Ook het treinverkeer ondervond hinder.

‘Buitenaards licht’ boven New York na een explosie in een elektriciteitscentrale het noorden van de stad.
AP ‘Buitenaards licht’ boven New York na een explosie in een elektriciteitscentrale het noorden van de stad.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Villy

    Zonder het minste onderzoek al bevestigen dat het niet van aliens komt. En transformatoren, meestal in een oliebad geven geen blauwe vlam bij ontbranding. Zo wordt het volk aan het lijntje gehouden met allerlei waardeloze verklaringen. Er is veel meer aan de hand.