“Nederlandse koning nodigt president Trump uit voor herdenking bevrijding”

De Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangt de ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra, op Paleis Noordeinde.
ANP De Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangt de ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra, op Paleis Noordeinde.
De Nederlandse koning Willem-Alexander is ingezet om de Amerikaanse president Donald Trump naar Nederland te krijgen. Dat meldt de Nederlandse krant de Telegraaf. De koning zou Trump heel recent hebben uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst in de krant.

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra zou het nieuws eveneens hebben bevestigd: “De president heeft de uitnodiging van de koning ontvangen", klinkt het.

Trump is uitgenodigd om de herdenking bij te wonen van de Slag om de Schelde, op 31 augustus in Terneuzen. Het is dan 75 jaar na de militaire operatie die van cruciaal belang was voor de bevrijding van Nederland en België. 

Met de uitnodiging aan Trump neemt Nederland het risico dat de koning een blauwtje loopt. De kans dat de Amerikaanse president daadwerkelijk deze kant op komt, wordt immers nog steeds klein geacht. Gebruikelijk is dat de vorst pas een uitnodiging stuurt als er aanwijzingen zijn dat de ontvanger er ontvankelijk voor is.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Billiet

    Ach ja..de Hollanders willen ook onder het mom van hun eigen bevrijdingsfeestje gewoon publicity voor hun land naar oa. Amerikaanse investeerders toe..België doet het ook maar dan op de meest chaotische en versnipperde manier, daarom gaan buitenlanders naar Nederland...en terecht..

  • Jean De Grande

    Dat noem ik een KONING, die zich niet laat doen door een bende linkse haters.