“Nederlandse criminelen bouwen steeds grotere labo’s voor bereiding van cocaïne"

Shutterstock
Criminelen bouwen steeds grotere en steeds geavanceerdere laboratoria voor de bereiding van cocaïne in Nederland. Dat zegt de Nederlandse politie. In zo'n lab worden duizenden kilo's coke geproduceerd. Bendes bewerken er de cocaïne met chemicaliën als aceton tot het witte poeder dat op straat wordt verkocht.

De politie treft deze cokelabs steeds vaker aan. Er wordt in Nederland veel cocaïne binnengesmokkeld en gebruikt, criminelen verdienen er kapitalen mee. De labs zitten overal in het land: in steden, dorpen en op het platteland.

De politie vindt het een zorgelijke ontwikkeling, ook omdat het programma ‘Nieuwsuur’ ontdekte dat het vrij simpel is om grotere hoeveelheden aceton te kopen. Aceton wordt ook door terroristen gebruikt om bommen mee te maken. Grotere hoeveelheden, te koop bij de groothandel, krijg je niet zomaar mee. Maar het lukte ‘Nieuwsuur’ toch zonder enige moeite om bij de groothandel meerdere keren jerrycans met 5 liter aceton te kopen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Vissers

  Nederlandse drugsmaffia kun je gemakkelijk vinden in Zuid Spanje waar ze al genietend van de zon hun lugubere zaakjes ongestoord en vooral ongestraft kunnen regelen !

 • Francinne Declerque

  Is het dan zo simpel cocaine te maken ? Je hebt toch de bladeren nodig van de cocaplant ? Uit zuid amerika. Of groeit men die hier ook al ?

 • Guy Van Severen

  Wetten respecteren !!!! Hahahaha...lachertje in Nederland !

 • Gilbert Vermeersch

  Criminelen worden schatrijk op de rug van oer-domme gebruikers.. En wij draaien op voor alle kosten erna..

 • Jef Denijs

  Of dat 'Nederlanders van oorsprong' zijn is zeer de vraag. De EU met zijn positieve discriminatie en straffen van niks is de ideale plek voor criminelen.