“Nederlandse atlete in Duitsland gepakt met 50 kilo drugs in koffer”

Madiea G. (linksonder) met andere Nederlandse atletes na de 4x400 meter estafette op het WK atletiek in Londen.
ANP Madiea G. (linksonder) met andere Nederlandse atletes na de 4x400 meter estafette op het WK atletiek in Londen.
Een Nederlandse vrouw (26) zit momenteel vast in Duitsland. Ze is aangehouden met 50 kilo drugs in haar auto, meldt het Duitse Openbaar Ministerie. Volgens het Algemeen Dagblad en De Telegraaf gaat het om atlete Madiea G. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt niets over de zaak te kunnen melden.

De vrouw werd op 18 juni net over de grens bij het Duitse Elten gestopt voor een routinecontrole. De Nederlandse zei tegen de douane dat ze op weg was naar een training in Düsseldorf en dat er sportschoenen in haar kofferbak zaten. In de dozen zat echter voor 50 kilo aan xtc-pillen en crystal meth. De pillen hadden een waarde van 2 miljoen euro.

G. kwalificeerde zich met haar teamgenoten op de 4x400 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september in Doha op het programma staan. Tijdens de Europese en wereldkampioenschappen maakten ze meerdere malen deel uit van de Nederlandse equipe op de 4x100 meter. Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam kan echter niet bevestigen dat het inderdaad om G. gaat. "Wij horen alleen geruchten, maar krijgen geen bevestiging." Volgens Roskam is de atlete al wel langere tijd onbereikbaar. "Maar wij kunnen weinig met de geruchten.”
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jurgen hens

  Maak drugs toch legaal. Al dat gedoe. Mens zal het altijd blijven gebruuken dus beter legaal. Dan dat men vuiligheid begunt te maken.

 • Jurgen GOEMAN

  Erik Snarevils het is met de auto he lees eens het bericht voor je reageert

 • Erik Snarevlis

  Als je koffer meer dan 25Kilo weegt (max toegelaten gewicht), omdat er 50 ! Kilo drugs inzitten... Ik zou verwachten van een topathlete dat er wat meer boerenverstand in zou zitten.

 • Marc Baeyens

  Het gedoogbeleid van Nederland heeft internationale (nefaste) gevolgen. Zie ook al op Tomorrowland.

 • Daisy Vanreet

  Dat is het belangrijkste exportproduct voor NL. Al die festivals moeten toch bevoorraad blijven.