'Ndrangheta-clan ontmanteld na grote operatie tegen maffia in Italië en Duitsland

Archieffoto van eerdere operaties tegen de maffia.
EPA Archieffoto van eerdere operaties tegen de maffia.
Bij een razzia tegen de maffia in Duitsland en Italië zijn deze ochtend 169 verdachten opgepakt, meldt het persagentschap Ansa. De actie was gericht tegen de clan Farao-Marincola van de machtige 'Ndrangheta, de Calabrese maffia. 

De Italiaanse politie zegt dat door de operatie een grote clan van de 'Ndrangheta-misdaadorganisatie uit de zuidelijke regio Calabrië is ontmanteld.

Volgens de politie waren clans van de families Farao en Marincola in beide landen geïnfiltreerd in ondernemingen, in het bijzonder die in wijn, voedsel, vuilnisophaaldiensten en begrafenisdiensten. De maffia organiseerde zich als een "misdadige holding", om miljoenen binnen te kunnen rijven. Ongeveer 50 miljoen euro aan bezittingen is in beslag genomen.

In Duitsland zijn elf mannen tussen 36 en 61 jaar opgepakt op vraag van de Italiaanse autoriteiten. 

Corruptie

Meerdere overheidsfunctionarissen worden in deze zaak verdacht van corruptie. Volgens Ansa zouden in Italië onder anderen tien lokale politici gearresteerd zijn. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Balaji Jamal

  Wanneer gaan ze de de Antwerpse maffia onder handen nemen?

 • Alexander Meeuws

  Werd tijd

 • jan piedfort

  wanneer gaat men de Italiaanse maffia in limburg aanpakken?

 • ROB ANTONIS

  na verhoor vrijgelaten en proces zal ofwel verjaren ofwel wegens procedurefouten worden gestopt. Je zal het wel zien!

 • Dominique Vandamme

  Oef! Gelukkig nog geen inval in de Keizerslaan in Brussel zullen ze in Mons opgelucht gedacht hebben.