"Myanmar verwoest tientallen dorpen van gevluchte Rohingya"

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch baseert zich op satellietbeelden.
AP Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch baseert zich op satellietbeelden.
De Myanmarese autoriteiten hebben tientallen Rohingya-dorpen in de staat Rakhine volledig verwoest nadat de inwoners op de vlucht waren geslagen. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), die zich baseert op satellietbeelden.

De autoriteiten gebruiken volgens HRW zwaar materiaal om dorpen te ontdoen van "alle gebouwen en vegetatie." Zeker 55 dorpen zouden op dergelijke wijze zijn platgegooid. Het gaat in de meeste gevallen om nederzettingen die eerder al gedeeltelijk of geheel waren verwoest door brandstichting, aldus de mensenrechtenorganisatie.

"In veel van deze dorpen zijn gruweldaden gepleegd tegen Rohingya", zei het hoofd van de Azië-afdeling van HRW, Brad Adams. "Ze zouden behouden moeten blijven zodat door de VN aangestelde experts het bewijs op fatsoenlijke wijze kunnen onderzoeken, zodat de daders kunnen worden geïdentificeerd."

Thit Tone Nar Gwa Son

Myar Zin

Zone Kar Yar

Myin Hlut
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jos beverke

    HRW is minder actief als het over ander vervolgde gelovigen gaat.Toen vroeger de Rohingya aanslagen pleegde op de Boedhisten in dit land hebben we ze niet gehoord!Hoe zou dat komen?

  • danny meulders

    de daders kunnen worden geidentificeerd , daar moet ik eens goed mee lachen , dat zijn daar een ander kaliber dan wat Oost Europese leiders die je naar het tribunaal heb kunnen brengen bij die Hollanders , maar van die Birmezen zal geen enkele terecht staan, zegt dat ik het gezegd heb