"Mogelijk ruim 11 miljoen Britse kinderen misbruikt"

Foto ter illustratie
ANP Foto ter illustratie
Meer dan 11 miljoen Britse kinderen zijn mogelijk slachtoffer geweest van misbruik. Dat heeft een van de leden van de speciale onderzoekscommissie gezegd, waarbij hij sprak van een nationale epidemie. Graham Wilmer zegt zich te baseren op overheidscijfers.

"Er zijn potentieel ongeveer 11,7 miljoen slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld en velen van hen zullen naar voren komen naarmate het onderzoek vordert'', zei Wilmer vandaag tegen Sky News in een oproep voor meer steun aan de slachtoffers.

"We hebben te maken met een enorm, enorm probleem. Als we niet de juiste hulp geven aan de mensen die zich melden kunnen er belangrijke gezondheidsproblemen ontstaan, zowel geestelijk als fysiek, die de maatschappij geld kosten. We beschouwen kindermisbruik nu als een nationale epidemie.''

Misbruikaffaires
Engeland werd de afgelopen maanden opgeschrikt door meerdere grote misbruikaffaires. In augustus werd bekend dat justitie en politie in de jaren 80 feiten over seksueel misbruik van kinderen door Britse parlementariërs in de doofpot hebben gestopt. Vele gevoelige documenten over kindermisbruik uit die tijd zijn verdwenen of vernietigd. De Britse regering stelde een grootschalig onderzoek in naar de wantoestanden.

In dezelfde maand kwam ook een groot misbruikschandaal in de Britse stad Rotherham en omstreken aan het licht. Tussen 1997 en 2013 zijn er zeker zo'n 1400 kinderen en tieners slachtoffer geworden van seksuele uitbuiting.