"Minstens 23 doden bij explosie in Syrische stad Idlib"

AFP
Bij een explosie aan een gebouw in de Syrische stad Idlib zijn minstens 23 mensen omgekomen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat zich baseert op informanten in Syrië. 

De ontploffing deed zich voor vlak bij het hoofdkwartier van de 'Soldaten van de Kaukasus', een groep jihadisten uit Centraal-Azië die gelinkt wordt aan het al-Qaida-filiaal Fatah al-Sham. Er is ook sprake van tientallen gewonden en vermisten die nog onder het puin van het gebouw zouden liggen.

Idlib is de enige provincie in Syrië die nog door rebellen wordt gecontroleerd. In de gelijknamige stad wonen naar schatting twee miljoen mensen. Tienduizenden mensen ontvluchtten de stad omdat het aantal luchtaanvallen de laatste tijd is toegenomen. Na de zege tegen IS concentreren de Syrische regeringstroepen -met Rusland als bondgenoot- zich nu op de vernietiging van de rebellen van Fatah al-Sham.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Ginder doen ze maar wat ze willen. Dergelijke aanslagen zijn daar al altijd schering en inslag geweest.

  • george patrick martou

    het Syrische leger valt de islamisten/rebellen/isisgetrouwen aan in de strijd tegen het terrorisme, wij toch ook zodus moeten we hopen dat ze de boel ginder zo vlug mogelijk bevrijden van die isis gekken en konsoorten ! oorlog is oorlog, niet beginnen bleiten hé telkens er een "slachtoffer" valt, de witte helmen zijn daar ook weer en dat voorspelt veel propaganda tegen Assad !! opletten met die schijn !

  • Gilbert Haelewyn

    Wat mij opvalt bij alle beelden van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat er in de stuk geschoten huizen , nooit meubilair staat.Het zijn precies altijd dezelfde huizen. Ik twijfel aan de neutraliteit van dit Observatorium. Men gaat mij toch niet vertellen dat al die mensen hun meubels hebben opgeladen. Ter vergelijking: toen de kraan op een appartementsgebouw viel in Nieuwpoort, zagen we de inboedel van die appartementen.