Minister Cyprus neemt ontslag na zaak seriemoorden

Cypriotische speurders zoeken in een vijver naar koffers met menselijke resten.
REUTERS Cypriotische speurders zoeken in een vijver naar koffers met menselijke resten.
De Cypriotische minister van Justitie  Ionas Nicolaou heeft ontslag genomen na de jarenlang onopgemerkt gebleven zaak rond seriemoorden. 

De oppositie en een groot deel van de media hadden hem ervan beschuldigd zich niet genoeg te hebben bekommerd om de mensen die als vermist waren opgegeven. Een seriemoordenaar zou sinds 2016 zeker vijf vrouwen en twee kinderen om het leven hebben gebracht.

“De president heeft mijn ontslag aangenomen”, aldus de minister op de staatsomroep RIK. Hij zei nog op te stappen uit een politiek verantwoordelijkheidsgevoel, ook al is hij niet onmiddellijk verantwoordelijk voor politiethema’s.

De slachtoffers komen uit Aziatische landen en Roemenië. Ze werkten als huishoudhulp in Cyprus en waren als vermist opgegeven. Volgens de linkse oppositiepartij AKEL en verschillende commentatoren in de Cypriotische pers had de politie niet genoeg voor hen gedaan, omdat ze als een soort tweederangsburgers werden beschouwd.

Een 35-jarige man, een kapitein van de Cypriotische Nationale Garde, zou volgens de openbare omroep hebben toegegeven de vijf vrouwen en twee meisjes te hebben gedood. De politie heeft vooralsnog de lichamen gevonden van vier vrouwen. De meeste slachtoffers zou de seriemoordenaar hebben gedumpt in een meer. Duikers zoeken nog naar de drie missende lichamen. De speurders vrezen dat de mogelijke dader nog meer slachtoffers heeft gemaakt. 

 De Cypriotische justitieminister Ionas Nicolaou stapt op.
AFP De Cypriotische justitieminister Ionas Nicolaou stapt op.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.