“Mijn zoon stierf omdat hij een goede jongen probeerde te zijn”: twee tieners geëlektrocuteerd tijdens redding hond

KameraOne
Jake Hoursmouszus en Jacob Schnieder (17) waren met twee andere vrienden langs een irrigatiekanaal aan het wandelen in het stadje Dixon in de Verenigde Staten. Ze hadden vakantie. Toen een hond in het kanaal viel, besloot het duo om het dier te proberen redden. Maar die goede daad kwam hen duur te staan.

Ze trokken zich tijdens de reddingspoging weer op het droge via een brugje dat over het kanaal liep. Maar die brug bleek onder stroom te staan en Jake en Jacob raakten geëlektrocuteerd. De twee andere vrienden, een meisje en een jongen, trokken het duo uit het water en belden de hulpdiensten. Jake en Jacob waren toen al niet meer bij bewustzijn en stierven uiteindelijk ook.

De gas- en elektriciteitsmaatschappij daagde na het ongeval op om de stroom op het brugje uit te schakelen. Candy Carrillo, de moeder van Jake, vindt dat de kinderen hadden moeten worden gewaarschuwd. “Ze zouden een bord met ‘verboden toegang’ kunnen zetten of een hek zodat daar geen mensen komen”, vertelt ze geëmotioneerd. “Mijn zoon wou een goede jongen zijn en heeft daar de ultieme prijs voor betaald”.

Jake Hoursmouszus, één van de slachtoffers
KameraOne Jake Hoursmouszus, één van de slachtoffers
Candy Carrillo, de mama van Jake
KameraOne Candy Carrillo, de mama van Jake9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Plasman

  Spijtig! Goede daad willen doen en ervoor gestraft Worden :(

 • Erwin Fiers

  Gewoon vreselijk.In de VS zijn er al veel mensen om het leven gekomen door elektrocutie.De reden.Minder goeie ingenieurs.Slecht opgeleide elektriciens.Problemen met transformatoren enz. Een brug die onder stroom staat??? Waar is dat goed voor??? En zonder waarschuwingsborden???

 • Freddy Demey

  Een sterkte aan de familie anderzijds waarom electriciteit op die brug zonder waarschuwingen? Jammer voor die toffe mannen

 • LEO DANEELS

  Wie zet er nu een brug onder electriciteit ?

 • wim Goedhuys

  Echt erg, wie zet er ook stroom op een ijzeren brug? Sterkte voor deze moeder die haar goede zoon verloor.