Ga naar de mobiele website
^ Top

"Mijn verloofde dumpte me drie dagen voor ons huwelijk, maar ik moest toch naar het feest"

Facebook
Het is geen fijne periode voor de Britse Carly Akers (30). Exact een jaar geleden kreeg ze zonder veel uitleg de bons van haar verloofde, drie dagen voor haar huwelijk. En om alles nog erger te maken, moest ze toch het feest bijwonen.

De vrouw uit Kent - die voor het eerst haar verhaal deed in de Britse pers - had namelijk gekozen voor een dubbele bruiloft, met haar broer. Ze hadden afgesproken om op dezelfde dag hun geloften af te leggen. Carly had haar twee dochters van twee en zes bovendien beloofd dat ze bruidsmeisjes mochten zijn. En daarom liep ze die dag dus toch naar het altaar. Maar niet als bruid.

Donderslag
Negen jaar was ze al samen met haar verloofde, toen het nieuws kwam. Als een donderslag bij heldere hemel. Allebei beschuldigden ze elkaar van bedrog. Volgens Carly had haar verloofde een scheve schaats gereden op zijn vrijgezellenfeest. Maar hijzelf beweerde dat Carly hém bedrogen had, jaren geleden. Iets wat zij ontkent. "Ik weet niet of ik er ooit over geraak dat ik aan het altaar ben gedumpt", vertelt de vrouw. "Een huwelijk zou de mooiste dag van je leven moeten zijn, maar bij mij was het de ergste."

Ze voelde zich nochtans "het gelukkigste meisje ter wereld" toen hij haar gevraagd had om te trouwen, op Valentijn 2015. Toen ze het blijde nieuws vertelden aan haar broer en zijn verloofde, besloten ze om samen naar het altaar te gaan. "We kozen een hotel voor het feest en wilden zelfs samen op huwelijksreis naar Tenerife", gaat ze verder. "Mijn jurk was zo mooi. En mijn twee bruidsmeisjes zagen er stralend uit in hun turquoise jurken. We nodigden 100 gasten uit voor de ceremonie en nog eens 100 voor het avondfeest. Alles was klaar voor de dag van ons leven."

Vrijgezellenweekend
Maar een week voor het huwelijk gingen Carly en haar verloofde op vrijgezellenweekend. Zij met drie vriendinnen naar Mallorca en hij met 20 vrienden - waaronder haar broer - naar Bournemouth. En toen ze terug waren, hoorde ze via een vriendin dat het gerucht de ronde deed dat haar verloofde een scheve schaats had gereden. Toen ze hem daarmee confronteerde, werd hij kwaad en riep hij dat het huwelijk niet doorging. Daarop stormde hij weg. (lees hieronder verder)

Facebook

"Twee dagen voor het huwelijk wilde hij niet meer met me praten", vertelt Carly. "De dag van de trouw kreeg ik de sleutels van de bruidssuite en legde ik mijn trouwjurk open op het bed. Ik dacht nog altijd dat hij wel zou opdagen. Ik belde hem en zei dat iedereen klaarstond. Maar zijn stem was koud en hij zei dat hij niet kwam. Daarop hing hij gewoon op."

Tranen
Carly stortte daarop in. Door het raam zag ze familie en vrienden aankomen, allemaal prachtig uitgedost voor het feest. Toen ze beneden kwam en hen in tranen zei dat ze niet zou trouwen, dachten ze eerst dat het een grap was. Daarna vertelde ze het vreselijke nieuws aan haar dochters. "Maar dat betekende niet dat ik niet naar het feest ging, want het was ook de grote dag van mijn broer." (lees hieronder verder)

Facebook

Uiteindelijk leende ze een van de jurken van haar bruidsmeisjes, die een reservejurk mee had gebracht. "Terwijl de bruidsmars speelde, stapte ik door het gangpad naar het altaar, met de meisjes naast me. Toen mijn schoonzus 'Ja, ik wil' zei, barstte mijn oudste dochter in tranen uit. 'Dat zouden mijn mama en mijn papa moeten zijn', schreeuwde ze. We hebben uiteindelijk niet voor de officiële trouwfoto's geposeerd. En ook onze bruidstaart heb ik niet aangesneden. Maar ik was wel op het feest. Ik had er mee voor betaald en onze meisjes hadden er echt naar uitgekeken."

Uiteindelijk sliep ze 's nachts met een vriendin in de bruidssuite. En een paar dagen later vertrokken ze ook samen op 'huwelijksreis'. "We wilden die niet verloren laten gaan", zegt ze. "Ik ben vastbesloten om me sterk te houden en deze vreselijke ervaring niet toe te laten mijn leven om zeep te helpen."

Geen medelijden
Haar vriend heeft geen medelijden. "Ze was niet verplicht om toch naar het huwelijk te gaan", zegt hij. "Drie dagen voor de grote dag besloot ik dat ik niet met haar wilde trouwen en ik heb alle gasten op de hoogte gebracht."

Meer over10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sacha Van der Putten

  Nicolas, gewoon betalen man. Dan heb je zo'n prutsen niet voor. Vooraleer 20 euro 400 euro wordt, heb je wss almeer dan voldoende herinneringen ontvangen (waaronder een aangetekende). Dus aub, hang het slachtoffer niet uit en neem je verantwoordelijkhied op.

 • nicolas van coillie

  Wat pas schande is dat ik jullie geretardeerd gazetje 400 en euro mag betalen omdat ik vergeten een rekening van 20 eu en te betalen, 2 mnd geleden. Mja, nu een kale kip kan je nt plukken. Veel geluk prutsgazetje, gn €krijgen jullie!!!

 • Narjiss Sabri

  Wa een ezel seg! Wees blij dat je ervan af bent,zo iemand laat u ook direct vallen als u een ziekte overkomt...

 • Berdine BERDINE JOOS

  Een hele absurde kerel. Meer kan ik niet kwijt

 • mieke jansens

  al een schande dat ze daar niet mee getrouwd is dan

Gesponsord

Meld een bug