"Mijn stiefvader ontvoerde me toen ik 12 was en verkrachtte me 19 jaar lang bijna elke dag"

Rosalynn met enkele van de kinderen die ze met haar voormalige stiefvader kreeg. Rechts zoals ze nu door het leven gaat in de VS.
GoFundMe/Twitter Rosalynn met enkele van de kinderen die ze met haar voormalige stiefvader kreeg. Rechts zoals ze nu door het leven gaat in de VS.
Vorig jaar lag Rosalynn McGinnis (32) nog te kermen van de pijn in een tent op het platteland van Mexico, terwijl ze herstelde van een primitieve galblaasoperatie. Desondanks moest ze van haar voormalige stiefvader Henri Piette (62) het huishouden doen. In een interview met het magazine People vertelt ze hoe ze erin slaagde om te ontsnappen aan de man die haar naar eigen zeggen in 1997 ontvoerde van school in het Amerikaanse Oklahoma en sindsdien bijna elke dag verkrachtte.

Bijna twee decennia lang zou de man haar geslagen, gefolterd en verkracht hebben, nadat hij haar dwong om met hem te 'trouwen' achterin een bestelwagen. Maar op dat moment, daar in die tent, wist ze dat ze iets moest doen. "Ik besefte dat als ik er niet weg zou raken, ik ofwel gek zou worden ofwel zou sterven. En dat laatste zou betekenen dat ik de kinderen die ik intussen met hem had zou moeten achterlaten bij hem", vertelt ze. (lees hieronder verder)

In juni vorig jaar slaagde ze erin weg te komen, met acht van hun negen kinderen. Haar oudste zoon was toen al weggelopen. "Ik was het moe om te bedelen om geld en voedsel", zegt ze. "Ik verdiende wat geld door honing, koffie en ijs te verkopen en schraapte alles samen om te vluchten naar Oaxaca City. Ik had eerder een vrouw leren kennen aan wie ik alles had verteld en zij beloofde me te helpen."

Contact
Dankzij haar kon Rosalynn contact maken met het National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) en aan die organisatie vertelde ze haar verhaal. "Het was zo fijn om eindelijk iemand de waarheid te zeggen", vertelt ze. "Ik was wel bang, maar het was zo een fijn gevoel om niet meer te hoeven liegen, zoals ik jaren verplicht was te doen." (lees hieronder verder)

Twee maanden leefde ze nog met haar kinderen op een onderduikadres, voor de NCMEC met de hulp van het Amerikaanse consulaat in Mexico paspoorten kon regelen om hen naar de VS te laten komen. "Het vroeg heel wat moed", zegt Robert Lowery van de cel Vermiste Kinderen van de NCMEC over de vlucht van Rosalynn. "Ze dacht niet alleen aan zichzelf, maar ook aan haar kinderen." (lees hieronder verder)

rv

Intussen is de FBI een onderzoek gestart naar wat er precies gebeurde. Na maanden op de vlucht geweest te zijn, werd Piette donderdag opgepakt, uitgeleverd en beschuldigd van verkrachting in Oklahoma. Volgens de FBI zou hij ook diepe banden hebben met criminele organisaties in Mexico. Hij wacht nu zijn proces af in de gevangenis.  
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ines laheye

  met wederzijdse toestemming?

 • philomena vanderweyen

  Hoe kan je zo een gruwel ooit verwerken,hoop dat die dame toch nog een normaal leven kan opbouwen samen met haar kinderen,goed dat ze die heeft kunnen meenemen en niet heeft moeten achterlaten bij die onmens.

 • peter vermaelen

  Natuurlijk zal ze al kansen gehad hebben om te vluchten. Maar waar ga je naartoe? En laat je je kinderen achter of niet? Zo simpel is het allemaal niet dan gewoon eventjes te vluchten.

 • Vic Smeets

  Mensen die twijfelen moeten zich eens in het Stockholm syndroom verdiepen.

 • Jose Feys

  Dit is veel moeilijker dan een eenvoudig rekensommetje 12 + 19! Dit heeft met grote angst voor en dominantie van die stiefvader te maken die haar zelfrespect volledig vernield heeft al die jaren.