“Mijn man is vermoord”: politie vindt meerdere doden in bedrijfspand Enschede

ANP
De politie in de Nederlandse stad Enschede onderzoekt een misdrijf met meerdere doden. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, wil de politie niet zeggen. Aanvankelijk werd gemeld dat het om twee mensen zou gaan, maar volgens ingewijden is de toestand nog erger. De politie sprak eerst van een schietincident, maar gaf later aan dat de doodsoorzaak van de slachtoffers nog niet bekend is.

De doden zijn gevonden in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Tientallen agenten zijn aanwezig, boven het pand cirkelde lange tijd een politiehelikopter.

Harde knallen

Wat zich precies afgespeeld heeft, is nog onduidelijk. Buurtbewoners melden dat ze vorige nacht tussen 2 en 2.30 uur knallen gehoord hebben. Vlak daarop hoorden ze een auto met gillende banden wegscheuren.  Omdat ze dachten dat er vuurwerk werd afgestoken, ging niemand kijken.

ANP

Maar rond 15.30 uur liep er ineens een vrouw gillend over straat. “Mijn man is vermoord, mijn man is vermoord!” Volgens een overbuurvrouw  ging het om de vrouw van een handelaar in zand en grond die daar zijn zaak heeft. ”Het is een soort tuinbedrijf, maar ik weet niet precies wat hij doet.” Duidelijk is wel dat de man geen eigenaar van het pand is, hij huurde het.

De volwassen kinderen van de bewuste man zouden vlak daarvoor in de straat gesignaleerd zijn. “Die kwamen volgens mij kijken waarom hun vader de telefoon niet opnam.”

ANP

Doodsoorzaak

Al heel snel stond de straat vervolgens vol politieauto’s en ambulances. De politie meldde aanvankelijk in een tweet dat er een schietpartij had plaatsgevonden en dat er twee slachtoffers waren. Later werd dat ingetrokken: er zijn ‘meerdere dodelijke slachtoffers’ en de doodsoorzaak moet nog onderzocht worden. De politie wil ook niet zeggen wanneer de slachtoffers om het leven gekomen zijn en of de nachtelijke knallen er iets mee te maken hadden.

Het verbaast buurtbewoners niet dat in het bewuste pand een misdrijf gebeurde.  “Het was daar niet pluis, dat weet iedereen hier in de buurt. Maar daar bemoeien we ons verder niet mee.”

.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Wellekens

  Ik zou ook niet gaan kijken mocht ik schoten horen.

 • andre Dewilde

  De zaak was gehuurd door één van de slachtoffers,..... zand en grond...... Buren wisten dat er iets nie pluis was, jaja, zegt genoeg he.

 • willy goelen

  Tegenwoordig is het motto , niet mee bemoeien , anders zou je wel eens stukgesneden banden kunnen hebben , of grote krassen op je auto , of kogels door je vensters of een handgranaat .

 • Don Tessers

  Dat is gemakkelijk he, als er iets niet pluis is om je mond te houden en niet langs de politie te gaan om het te melden!