“Mijn echtgenoot was zwaar drugsverslaafd en ik wist van niets”

.
videostill Facebook .
Carl Rothberg was een jaar lang zwaar verslaafd aan methamfetamine, beter bekend als crystal meth, maar zijn vrouw Courtney bleef al die tijd in het ongewisse. “Hij zei me dat die injecties insulinespuiten waren voor zijn diabetes.”

De Australische Courtney was zwanger van hun eerste kindje en het koppel was druk bezig met de verkoop van hun huis. Het leven lachte hen toen, maar toen verloor Carl plots zijn job en kreeg hij kort daarna te horen dat hij diabetes had. Twee zware tegenslagen die hem naar crystal meth deden grijpen. Een jaar lang diende hij de drug dagelijks toe, maar verborg dat voor zijn vrouw.

Het viel Courtney wel op dat Carls gedrag veranderde. Bovendien verloor hij snel gewicht en leed hij aan slapeloosheid. “Het waren allemaal symptomen van iemand met die zijn diabetes niet goed behandelde”, vertelt Courtney in een emotioneel interview. “Ik zag de man met wie ik getrouwd was voor mijn ogen verdwijnen.”

Een jaar lang maakte Carl zijn vrouw wijs dat de injecties die hij zichzelf toediende insulinespuiten waren, terwijl hij eigenlijk voor haar neus crystal meth injecteerde. Maar uiteindelijk kon Carl alle leugens niet meer aan en biechtte hij alles op.

Courtney stelde haar man voor de keuze: ofwel bleef hij verslaafd en verliet ze hem, ofwel stopte hij met drugs. Carl koos voor de tweede optie. Courtney steunt hem volledig tijdens zijn strijd tegen de verslaving, maar ze beseft ook dat hij zijn hele leven tegen demonen zal moeten vechten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.