"Merkel sluit ogen voor de Palestijnse holocaust"

Angela Merkel.
UNKNOWN Angela Merkel.

De radicale Palestijnse beweging Hamas beschuldigt de Duitse bondskanselier Angela Merkel ervan de holocaust te steunen die volgens Hamas door het Israëlische leger wordt gevoerd tegen het Palestijnse volk.

Ondersteuning joodse staat
Merkel brengt sinds zondag een staatsbezoek aan Israël in het kader van het zestigjarig bestaan van de joodse staat. Ze heeft er al meerdere keren gezegd dat ze de joodse staat ondersteunt en dat Duitsland "altijd" de verantwoordelijkheid voor het nazisme en de holocaust op zich zal nemen.

Morele onverschilligheid
De islamitische beweging Hamas heeft in een persbericht gezegd dat de verklaringen van de Duitse bondskanselier een "morele onverschilligheid betekenen door een volk te steunen dat kinderen, bejaarden en vrouwen van het Palestijnse volk uitmoordt".

"Merkel sluit haar ogen voor de holocaust die plaatsvindt in de Gazastrook onder leiding van de Israëliërs. Ze voelt zich enkel verantwoordelijk voor de misdaden die door de nazi's in Duitsland zijn gepleegd tegen de joden, waarvan de juiste omvang nog steeds het onderwerp van twijfel en overdrijving vormt," voegt Hamas eraan toe.

Israëlische aanvallen
De Hamas en functionarissen van de Palestijnse Autoriteiten beschuldigen Iraël van het voeren van een "holocaust" in de Gazastrook waar de laatste weken al tientallen Palestijnen het dodelijk slachtoffer zijn geworden van Israëlische aanvallen. (afp/ka)