"Melania's 'I really don't care, do you?'-jas was niet gericht op kinderen, maar was een boodschap voor de linkse media die haar altijd bekritiseren"

REUTERS
De Amerikaanse first lady, Melania Trump, heeft verklaard dat de beruchte jas die ze droeg, terwijl ze op weg was naar een opvangcentrum voor kinderen, bedoeld was als boodschap voor de media die haar steeds bekritiseren. 

Melania Trump werd in juni gespot met de jas - die trouwens te koop was bij Zara - toen ze naar Texas vloog. Ze bezocht er onder andere een opvangcentrum voor kinderen van illegale immigranten die gescheiden werden van hun ouders na aankomst in de VS. Het beeld veroorzaakte een storm op sociale media. "Ik droeg het jasje alleen maar om op en af het vliegtuig te stappen", aldus de first lady. 

Ze zei dat het "voor de hand lag" dat de slogan van de jas ‘I really don’t care, do u?’ (Het kan mij echt niet schelen, en jou?) niet gericht was op de kinderen. Ze beweerde dat haar kledingkeuze "voor het publiek en voor de linkse media die mij altijd bekritiseren" was.

In een interview met
ABC News zei ze: "Ik wil tonen aan de media dat het me niets kan schelen. Je kan op alles kritiek uiten, maar het zal me er niet van weerhouden om te om te doen wat naar mijn mening goed is.”

De uitleg die Melania gisteren in het interview gaf, is gelijk aan degene die president Trump toen gaf. Hij tweette dat de boodschap op de jas “verwees naar de fake news media”. Daar voegde hij nog aan toe dat “Melania geleerd heeft hoe oneerlijk die media zijn en dat het haar niks meer kan schelen”.

Maar hun uitleg is tegenstrijdig met die van Melania’s woordvoerster, Stephanie Grisham, op de dag zelf: “Het was geen verborgen boodschap. Na het belangrijke bezoek vandaag aan Texas hoop ik dat de media zich niet op haar kledij gaan focussen.”

In het interview dat Melania Trump gaf aan ABC News noemde ze zichzelf “de meest gepeste persoon ter wereld”. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Peters

  Als je die boodschap op deze wijze wil overbrengen hapert er iets van boven bij mevrouw Trump

 • luc baken

  als de moedige linkse rakkers het niet tegen trump kunnen halen vallen ze zijn vrouw wel aan

 • Brianna Dams

  Als het haar echt geen moer kan schelen dan draagt ze zo geen jas. Ik vermoed dat eigenlijk niets haar iets kan schelen als het niety over haar zelf gaat. Leeghoofdig toygirl voor trump, niets meer.

 • Remus Bogaert

  Ze zou haar man al eens wat kunnen intomen ipv de pers . Daar zal ze nog niet aan gedacht hebben....

 • jean van den bergh

  Haar timing is dan toch we schitterend net als achtergrondgeschiedenis van de plaatsen die ze bezoekt . Stiletto's naar een orkaanramp , tropenhelm in Afrika . Dat maakt dat ze ofwel oerlomp is of ze een gebrek aan empathie heeft . In elk geval heeft ze de juiste echtgenoot te pakken . Zo past op elk doosje een dekseltje .