“Meerderheid Britten wil desnoods zonder parlement brexit doorzetten”

De Britse premier Boris Johnson.
Photo News De Britse premier Boris Johnson.
Een meerderheid van de Britten vindt dat premier Boris Johnson Groot-Brittannië "sowieso" uit de Europese Unie moet halen, zelfs als dat inhoudt dat het parlement moet worden geschorst. Dat komt naar voren uit een opiniepeiling die voor de Daily Telegraph is gehouden.

Johnson heeft beloofd om Groot-Brittannië op 31 oktober uit de EU te leiden, ongeacht of hij erin slaagt om een deal met Brussel te bewerkstelligen.

Uit de peiling van ComRes blijkt dat 54 procent van de respondenten het eens is met de stelling. Johnson is op zoek naar een overeenkomst met de EU, maar heeft niet uitgesloten dat het parlement wordt geschorst om te voorkomen dat wetgevers proberen een no-dealbrexit te blokkeren.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Jan Tobback 350 miljoen per week ofwel 18,2 miljard euro per jaar. Wel raar want de Britse bijdrage aan de EU is 12 miljard waarvan ze ongeveer 5 miljard terugkrijgen aan investeringen. Dus de werkelijke bijdrage is maar 130miljoen per week.

 • Polutnik Ronald

  De opinie peiling is juist andersom , het zijn maar46 procent voor de Brexit No deal en 54 zoals ze liegen . Ge ziet dat er in alle landen corruptie is en altijd zal blijven, een ziekte die geen pijn doet .

 • Vanpeteghem Antoine

  Opiniepeilingen zijn het instrument om zijn wil door te voeren. Ze worden gemanipuleerd door en voor deze die ze besteld.

 • Erik Neyt

  Alle internationale akoorden vervallen bij een harde Brexit,dit zijn akoorden tussen de EU landen onderling,maar ook tussen de EU en vele andere landen,meer dan 600.De UK heeft tot nu toe van al deze akoorden kunnen gebruik maken als lid van de EU.Bij een harde Brexit mogen ze alles van 0 beginnen te onderhandelen,met het feit dat ze dan er zeer kwetsbaar voorstaan.

 • Vanessa Verlinden

  "The Daily Telegraph" wordt hier in Engeland de "Torygraph" genoemd, omdat die zo Conservatief & pro-Brexit is, dus ik hecht maar weinig waarde aan deze poll. Ik maak deel uit van een plaatselijke "grassroots" beweging, en geloof me, maand na maand, wanneer wij mensen vragen over hun mening over Brexit, groeit het anti-Brexit gevoel.