"Meer doden in de Middellandse Zee door blokkering schepen"

REUTERS
Meer dan 600 mensen zijn volgens hulporganisaties de afgelopen vier weken in de Middellandse zee verdronken. Die drama's zijn gebeurd omdat geen reddingsschepen van ngo's zich nog op zee bevinden. Dat deelde SOS Mediterranee mee. "Europa draagt de verantwoordelijkheid voor deze doden", verklaarde Sophie Beau, vicepresidente van de hulporganisatie.

De politieke beslissing, om de havens voor op zee geredde mensen te sluiten, heeft nog tot meer doden geleid op deze toch al levensgevaarlijke vluchtroute. De Europese regeringen moeten er onmiddellijk voor zorgen dat de wetgeving voor reddingen op zee worden gerespecteerd.

Reddingsschepen van veel hulporganisaties durven momenteel op de Middellandse Zee niet meer naar mensen in nood zoeken. Verschillende schepen zijn in Europese havens al aan het anker gelegd. Vooral de populistische Italiaanse regering voert sinds haar ambtsaanvaarding een maand geleden een harde koers tegen migranten. Ook Malta voelt zich niet verplicht om mensen te redden. Desondanks blijven veel vluchtelingen langs de Libische kust in nauwelijks zeewaardige bootjes stappen om in Europa te geraken. 
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jean bormans

  geen probleem er lopen nog genoeg vervangers rond

 • Jeroen De graaf

  De enige schuldigen zijn diegenen die in het bootje stappen. Tuurlijk hebben deze mensen het recht te vragen om een beter leven echter hebben wij het recht om nee te zeggen. Daar helpen is de enige optie

 • frank joos

  Als ze weten dat ze niet meer gered worden op zee zullen er VEEEEL minder het risico pakken om de oversteek te wagen. Geen slecht idee om ze niet meer op te nemen. Moest al lang zo zijn geweest, maar ze verdienen er te veel geld mee. Nu ze nergens meer welkom zijn is de kering op komst. Hoera. Geen nieuwe bewoners meer.

 • willy platteau

  de enige schuldigen in deze ,zijn de mensensmokkelaars en ngo's !! waarom doet men daar niks aan ??

 • jos robben

  thuis blijven is dus de boodschap