“May blijft aan tot brexitdeal rond is”

De Britse premier Theresa May deze week tijdens het brexitberaad in het parlement.  Achter haar: financiënminister Philip Hammond.
EPA De Britse premier Theresa May deze week tijdens het brexitberaad in het parlement. Achter haar: financiënminister Philip Hammond.
Theresa May blijft premier van Groot-Brittannië tot het definitieve vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Dat heeft de minister van Financiën Philip Hammond gisteren gezegd. “Voor zover ik weet is ze niet van plan haar functie neer te leggen voordat ze de deal heeft gesloten”, aldus de politicus.

“Ze is iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ze is iemand die zich inzet voor het leveren van acceptabele brexit voor de Britten, en zij zal die belofte zeker waarmaken”, aldus Hammond.

De minister zei ook dat de regering klaar is om gesprekken te voeren met oppositieleider Jeremy Corbyn over een douane-unie met de EU. Maar die leiden niet noodzakelijk tot deze oplossing. “We zijn klaar om deze zaken te bespreken”, zei Hammond, “maar omdat dit onderwerp op tafel ligt, betekent niet dat we het accepteren of het doen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Van de Vyver

    Je mag erover denken en zeggen wat je wil ik heb er veel respect voor,sterke dame ik zou niet graag in haar schoenen staan.

  • Paul De Mol

    May werkt verder aan haar strategie om de brexit onmogelijk te maken (of althans tot in het oneindige uit te stellen). Dat was zo vanaf dag 1.